Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Αυξήθηκαν οι απόπειρες τρομοκρατικών επιθέσεων στις ΗΠΑ

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Σημαντική αύξηση των αποπειρών τρομοκρατών για επιθέσεις στο έδαφος της χώρας διαπιστώνει μνημόνιο του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας, μετέδωσε το CNN.

 

Ο αριθμός των αποπειρών για επιθέσεις στο έδαφος των ΗΠΑ από “εγχώριες” εξτρεμιστικές ομάδες αλλά και ξένες αυξήθηκε σημαντικά τους τελευταίους εννιά μήνες, ξεπερνώντας κάθε ρεκόρ σε ετήσια βάση, ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο μη διαβαθμισμένο μνημόνιο του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας.
 
Το μνημόνιο, που ετοιμάστηκε για τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, εκτιμά ότι οι εξτρεμιστές στη χώρα θα συνεχίσουν να επιδιώκουν να πλήξουν “εύκολα προσβάσιμους” και πολυσύχναστους στόχους.
 
Αναφέρεται συγκεκριμένα στην απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στην πλατεία των Τάιμς στη Νέα Υόρκη και τον κατηγορούμενο γι’ αυτήν, Φαϊζάλ Σαζάντ, καθώς και στο Νατζιμπουλάχ Ζάζι, ο οποίος ομολόγησε την ενοχή του το Φεβρουάριο στην κατηγορία ότι σχεδίαζε επιθέσεις στον υπόγειο της Νέας Υόρκης.
 
Το μνημόνιο διανεμήθηκε την 21η Μαΐου, ανέφερε το CNN. Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας εξέφρασε ανησυχία για το ρυθμό των αποπειρών για επιθέσεις, σημειώνοντας ότι συμβαίνουν στο έδαφος των ΗΠΑ με “αυξανόμενη συχνότητα”.
 
Τόνισε την τάση οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα να χρησιμοποιούν δυτικούς ως πράκτορες και ηγετικά στελέχη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε