Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Αυξήθηκε ελαφρώς το ποσοστό αποδοχής του Σαρκοζί

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Στην άμεση αντίδραση της γαλλικής κυβέρνησης στο δράμα των κατοίκων της Αϊτής, αποδίδεται η μικρή άνοδος της δημοτικότητάς του.

Η δημοσκόπηση της Ifop που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Journal du Dimanche, δείχνει ότι το ποσοστό αποδοχής του γάλλου προέδρου έχει αυξηθεί κατά μία ποσοστιαία μονάδα από το Δεκέμβριο και βρίσκεται στο 38%. 

Οι αντιδράσεις ωστόσο, με αφορμή τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Ανρί Προλιό να εξακολουθεί να αμοίβεται από την Veolia, τη μεγαλύτερη εταιρία παροχής περιβαλλοντικών υπηρεσιών, της οποίας ηγείτο προτού αναλάβει τη διοίκηση της EDF το Νοέμβριο, πλήττουν το Σαρκοζί λίγο πριν από τις περιφερειακές εκλογές του Μαρτίου. Ο Προλιό συμφώνησε, υπό πίεση, την περασμένη εβδομάδα, να σταματήσει να λαμβάνει το μισθό των 450.000 ευρώ που λάμβανε από την Veolia, όπου έχει διατηρήσει τη θέση του προέδρου.

Η διαμάχη που ξέσπασε για το μισθό του επανέφερε στο προσκήνιο τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει πέρυσι το σχέδιο τοποθέτησης του φοιτητή γιού του Σαρκοζί, Ζαν, ως επικεφαλής μίας ισχυρής δημόσιας υπηρεσίας που διαχειρίζεται την επιχειρηματική περιοχή του Παρισιού. Το ποσοστό αποδοχής του προέδρου μειώθηκε εξαιτίας του σχεδίου αυτού φτάνοντας στο 35%, το οποίο είχε καταγράψει η Ifop το Μάιο του 2008, ένα χρόνο αφότου ανέλαβε την προεδρία.

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε