Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Αυξήθηκε το κόστος κατασκευής του Nord Stream

Nord Stream 2
ΦΩΤΟ REUTERS

Κατά 1,4 δισ. ευρώ ξεπέρασε τον αρχικό προϋπολογισμό το κόστος κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream, που θα ενώνει υποθαλάσσια τη Γερμανία με τη Ρωσία.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung. Όπως αναφέρεται ο γραμματέας στο γερμανικό υπουργείο Οικονομίας και Τεχνολογίας, Γιόχεν Χόμαν, απαντώντας σε γραπτή ερώτηση του κόμματος των Πράσινων στο κοινοβούλιο, τοποθέτησε το κόστος κατασκευής του αγωγού στα 8,8 δισ. ευρώ, έναντι 7,4 δισ. ευρώ που προέβλεπε ο αρχικός προϋπολογισμός.

Εκπρόσωπος του υπουργείου επιβεβαίωσε το νέο νούμερο, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, διευκρινίζοντας ότι η αύξηση οφείλεται, κυρίως, στα υψηλότερα επιτόκια δανεισμού, μεσούσης της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης.

Οι εργασίες κατασκευής του αγωγού άρχισαν επισήμως την προηγούμενη εβδομάδα από τη Nord Stream AG, διεθνή κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom, οι γερμανικές εταιρίες E.ON Ruhrgas και BASF-Wintershall και η ολλανδική Gasunie.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε