Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Αύριο η ψηφοφορία για την Ελλάδα στη γερμανική βουλή

Αύριο η ψηφοφορία για την Ελλάδα στη γερμανική βουλή

Ο Β. Σόιμπλε εξήγησε στους βουλευτές ότι με τη νέα βοήθεια ελαχιστοποιούνται οι κίνδυνοι ενώ αυξάνονται οι πιθανότητες να σταθεί η Ελλάδα και πάλι στα πόδια της.

Οι Σοσιαλδημοκράτες δεν κατάφεραν να πείσουν με τα επιχειρήματά τους και να επιτύχουν την αναβολή της ψηφοφορίας στη γερμανική βουλή για τη συμφωνία των Βρυξελλών.Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί τελικά αύριο Παρασκευή

Η πρόταση της Κ.Ο. των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών να ψηφιστεί το νέο πακέτο βοήθειας σε έκτακτη συνεδρίαση της βουλής την ερχόμενη εβδομάδα, δεν έγινε τελικά αποδεκτή. Αυτό ανακοίνωσε ο κοινοβουλευτικός διευθυντής του SPD Τόμας Όπερμαν: «Γι΄ αυτό η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή», όπως είπε.

Ο αρχικός σχεδιασμός των συγκυβερνώντων κομμάτων στο Βερολίνο προέβλεπε τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας για σήμερα Πέμπτη. Εντούτοις, έγινε δεκτό το αίτημα των Πρασίνων να γίνει τελικά την Παρασκευή, προκειμένου να τηρηθεί η τυπική διαδικασία και η κοινοβουλευτική παράδοση που θέλει να μεσολαβούν τουλάχιστον 24 ώρες από τη συζήτηση ενός θέματος στην αρμόδια επιτροπή μέχρι την έγκρισή της στην Ολομέλεια.

Η βουλή αναμένεται να εγκρίνει με μεγάλη πλειοψηφία το πακέτο

Σε έκτακτη συνεδρίασή της η Κ.Ο. Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών έδωσε χθες το βράδυ το πράσινο φως για τη συνέχιση της βοήθειας προς την Ελλάδα, ωστόσο με αρκετές απώλειες. Σύμφωνα με συμμετέχοντες, 15 βουλευτές ψήφισαν κατά ενώ ένας απείχε. Ο αριθμός των «ανταρτών» ωστόσο δεν εμπνέει ανησυχία στο επιτελείο της Α. Μέρκελ καθώς πρόκειται για τους «συνήθεις υπόπτους» όπως σημειώνουν αναλυτές: στην τελευταία ψηφοφορία στη βουλή για τη βοήθεια προς τις ισπανικές τράπεζες καταγράφηκαν 13 «όχι» στο στρατόπεδο των Χριστιανοδημοκρατών ενώ ο ίδιος αριθμός βουλευτών είχε καταψηφίσει τον περασμένο Φεβρουάριο το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας.

Πριν την χθεσινή δοκιμαστική ψηφοφορία, ο Β. Σόιμπλε ενημέρωσε τους βουλευτές του κόμματός του για τη συμφωνία των Βρυξελλών. Ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε εκ νέου ότι με τη νέα βοήθεια ελαχιστοποιούνται οι κίνδυνοι ενώ αυξάνονται οι πιθανότητες να σταθεί η Ελλάδα και πάλι στα πόδια της.

Τη συνέχιση της βοήθειας προς την Ελλάδα ενέκρινε και η Κ.Ο. των Φιλελευθέρων του υπ. Οικονομίας Φ. Ρέσλερ. Όπως αναφέρουν συμμετέχοντες, η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα.

Άγνωστο παραμένει τι στάση θα τηρήσουν στην αυριανή ψηφοφορία οι Σοσιαλδημοκράτες. Οι Πράσινοι πάντως προανήγγειλαν τη συγκατάθεσή τους ενώ το κόμμα της Αριστεράς θα καταψηφίσει.

Πηγή Deutsche Welle

Διαβάστε επίσης :

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε