Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Αυστραλία: Τέλος τα επιδόματα στους πολίτες που κάνουν μακροχρόνιες διακοπές

Αυστραλία: Τέλος τα επιδόματα στους πολίτες που κάνουν μακροχρόνιες διακοπές

Τέλος, στις μακροχρόνιες διακοπές στην Ελλάδα ή σε άλλες χώρες, βάζει ο προϋπολογισμός της αυστραλιανής κυβέρνησης για το νέο οικονομικό έτος.

Από την 1η Ιανουαρίου του 2013, η αρμόδια υπηρεσία Centrelink θα περικόπτει τα κοινωνικά επιδόματα των Αυστραλών πολιτών, που θα διαμένουν στο εξωτερικό πάνω από έξι εβδομάδες.

Πληροφορίες, που διοχέτευσε η κυβέρνηση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για να προκαταλάβει την κοινή γνώμη πριν την κατάθεση του προϋπολογισμού την Τρίτη, αποκαλύπτουν σχέδιο του κοινοπολιτειακού υπουργείου Οικονομικών να «βάλει χέρι» στους συνταξιούχους, άνεργους γονείς ανήλικων παιδιών, φροντιστές και άλλες κατηγορίες πολιτών, που συντηρούνται με κοινωνικά επιδόματα.

Στο σκεπτικό της κυβερνητικής απόφασης υπογραμμίζεται ότι, τα μακροχρόνια ταξίδια στο εξωτερικό όσων λαμβάνουν κοινωνικά επιδόματα δεν πρέπει να επιχορηγούνται από τους φορολογουμένους. Διευκρινίζεται δε, ότι το μέτρο αποφέρει κάποια εκατομμύρια δολάρια, τα οποία θα διατεθούν από την κυβέρνηση για την παροχή φορολογικών ελαφρύνσεων σε άλλες κατηγορίες πολιτών.

Από το κυβερνητικό «μαχαίρι» εξαιρούνται οι συνταξιούχοι που, κατά την εκτίμηση της κυβέρνησης, έχουν εξαγοράσει με τους φόρους τους το δικαίωμα να ζουν, μετά τη συνταξιοδότησή τους, στη χώρα ή τις χώρες που επιλέγουν. Ωστόσο, οι συνταξιούχοι που θα μένουν εκτός Αυστραλίας για μεγάλο χρονικό διάστημα θα χάνουν την κάρτα δωρεάν χρήσης των κρατικών συγκοινωνιών και την έκπτωση που δικαιούνται για τη χρήση τηλεφώνου, ρεύματος, νερού και φωταερίου. Επίσης, το κράτος θα διακόπτει την κοινοπολιτειακή επιδότηση των κατόχων της κάρτας υγείας.

Ο προϋπολογισμός θα περιλαμβάνει και σημαντική μείωση των αμυντικών δαπανών της χώρας. Ο υπουργός Άμυνας, Στίβεν Σμιθ, δηλώνει, ότι το υπουργείο Άμυνας θα συνεισφέρει στην προσπάθεια της κυβέρνησης να περιορίσει τις κρατικές δαπάνες και να παράξει πλεόνασμα, χωρίς να υποβαθμιστούν το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων και η παροχή υπηρεσιών στα μέλη των αυστραλιανών δυνάμεων, που υπηρετούν σε διάφορες χώρες. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι αμυντικές δαπάνες θα περικοπούν κατά 4 με 5 δισ. δολάρια Αυστραλίας, κονδύλι που θα εξοικονομηθεί με την ακύρωση ή την αναβολή παραγγελιών εξοπλισμού και υλικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχεται το μεγάλο «ψαλίδι» στα επιδόματα μετά τις εκλογές! Ποια θα κοπούν

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε