Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Αυστραλία: “Χώρισαν” σιαμαίες αδελφούλες

Οι σιαμαίες αδελφούλες Trishna (αριστερά) και Krishna (δεξιά),από το Μπαγκλαντές

 

Αυστραλοί χειρουργοί κατάφεραν να διαχωρίσουν με επιτυχία δυο τρίχρονες σιαμαίες αδελφούλες από το Μπανγκλαντές.

 

Η επέμβαση ξεπέρασε σε διάρκεια τις 24 ώρες! Τα κοριτσάκια, η Τρίσνα και η Κρίσνα, που ήταν ενωμένα στο κεφάλι, πηγαίνουν “πολύ καλά” μετά την επέμβαση που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα σήμερα.
 
“Η στιγμή του διαχωρισμού ήταν πραγματικά εξωπραγματική”, είπε στους δημοσιογράφους ο Δρ. Λίο Ντόναν, επικεφαλής της χειρουργικής ομάδας του Βασιλικού Νοσοκομείου Παίδων της Μελβούρνης.
“Αισθανθήκαμε ανακούφιση όμως νομίζω ότι όλοι στην ομάδα αντιλήφθηκαν ότι τα κορίτσια έχουν μπροστά τους ένα μακρύ και δύσκολο δρόμο. Χρειάζεται ακόμη να γίνει μια επανορθωτική επέμβαση που θα διαρκέσει πολλές ώρες”, πρόσθεσε.
 
Πλαστικοί χειρούργοι θα πρέπει να κλείσουν τα κρανία των παιδιών τα οποία θα παραμείνουν σε τεχνητό κώμα για πολλές ημέρες.
 
Τα σιαμαία ήταν σχεδόν ετοιμοθάνατα όταν εντοπίστηκαν, πριν από δύο χρόνια, σε ένα ορφανοτροφείο της Ντάκα, της πρωτεύουσας του Μπαγκλαντές. Οι γιατροί εκτιμούσαν ότι μια επέμβαση για το διαχωρισμό τους είχε πιθανότητες επιτυχίας μόνο 25%.
 
Η φιλανθρωπική οργάνωση Children First Foundation ανέλαβε τα έξοδα της μετάβασης των παιδιών στην Αυστραλία επειδή οι επεμβάσεις διαχωρισμού που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στο Μπαγκλαντές είχαν πολύ μικρά ποσοστά επιβίωσης.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε