Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Αυτό είναι το υπερσύγχρονο περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης που παρέλαβε το κυπριακό ναυτικό από το Ισραήλ [pic]

Αυτό είναι το υπερσύγχρονο περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης που παρέλαβε το κυπριακό ναυτικό από το Ισραήλ [pic]

Από την περασμένη Τετάρτη κυματίζει η σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο P-61, ενώ η πλήρης ένταξή του στην δύναμη σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού της Εθνικής Φρουράς θα γίνει τον Δεκέμβριο του 2017.

Το συγκεκριμένο “μικρό” σκάφος διαθέτει λειτουργεί ως πλατφόρμα εναλλασσόμενων οπλικών συστημάτων μεταξύ των οποίων και κατευθυνόμενοι πύραυλοι

Η καθέλκυση του εν λόγω σκάφους αποτελεί ένα πρώτο βήμα προς επίτευξη του στόχου που έχει τεθεί από το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου προς αναβάθμιση των ικανοτήτων του Πολεμικού Ναυτικού. Εξάλλου, πέραν του υφιστάμενου κατά την καθέλκυση οπλισμού, το περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης δύναται να φέρει μεγάλη ποικιλία άλλων οπλικών συστημάτων όπως κατευθυνόμενους πυραύλους, ενώ διαθέτει και υπερσύγχρονα συστήματα επιτήρησης και επισήμανσης θαλάσσιων, επίγειων και εναέριων στόχων.

Εξάλλου, όπως αναφέρεται η αξία του συγκεκριμένου σκάφους ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, ένεκα και των πολύπλοκων συστημάτων που διαθέτει, ενώ αναμένεται να αξιοποιηθεί άμεσα προς επιτήρηση της κυπριακής ΑΟΖ και του εκεί διεξαγόμενου ενεργειακού προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Διαβάστε το ρεπορτάζ στο newsit.com.cy

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις