Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Αυτό θα πει θράσος: Ο Σκετίνο απολύθηκε και ζητάει και τα ρέστα!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ο καπετάνιος που έριξε το πλοίο του στα βράχια με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωη τους 32 άνθρωποι, εκείνος που εγκατέλειψε πρώτος το καράβι, απολύθηκε αλλά πάει στα δικαστήρια για να προσληφθεί!

Η εταιρία Costa Crociere, πλοιοκτήτρια του Costa Concordia που τον περασμένο Ιανουάριο βυθίστηκε ανοιχτά της Φλωρεντίας με αποτέλεσμα να πνιγούν 32 επιβάτες, αποφάσισε (μετά από 10 μήνες…) να απολύσει τον Φραντσέσκο Σκετίνο. Αλλά εκείνος προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά του πρώην εργοδότη του σε μια προσπάθεια να επαναπροσληφθεί.

Ο Σκετίνο “απολύθηκε”, αλλά “θεωρεί ότι συμπεριφέρθηκε σωστά και για το λόγο αυτόν προσέφυγε μέσω των δικηγόρων του σε δικαστήριο εργατικών διαφορών…ζητώντας πίσω τη δουλειά του και διεκδικώντας δεδουλευμένα”, έγραψε η Repubblica.

Η Costa Crociere, θυγατρική της Carnival που εδρεύει στις ΗΠΑ, επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της ότι απέλυσε τον Σκετίνο μετά την ολοκλήρωση “πειθαρχικής διαδικασίας” και πρόσθεσε ότι η απόφαση αυτή “συνάδει με τους ισχύοντες νόμους και τις ισχύουσες συμφωνίες”.

Ο Σκετίνο δικάζεται στην Ιταλία για ανθρωποκτονία, πρόκληση ναυαγίου και εγκατάλειψη πλοίου και πρόκειται να στο δικαστήριο του Γκροσέτο στις 15 Οκτωβρίου, οπότε και θα συζητηθεί η έκθεση εμπειρογνωμόνων για τα αίτια της ναυτικής τραγωδίας.

Αντίγραφο της έκθεσης, το οποίο διέρρευσε και δημοσιεύτηκε τον περασμένο μήνα από την Repubblica αφήνει να εννοηθεί ότι ο Σκετίνο δεν είναι ο μοναδικός ένοχος για την τραγωδία.

Σύμφωνα με την έκθεση, θα μπορούσαν να είχαν σωθεί ζωές αν κάποιος υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Costa Crociere είχε καλέσει τον Σκετίνο να εγκαταλείψει άμεσα το πλοίο. Η έκθεση υποστηρίζει ότι η εταιρεία είχε αγνοήσει προηγούμενες προειδοποιήσεις από τον καπετάνιο σχετικά με την ανεπαρκή εκπαίδευση ορισμένων μελών του πληρώματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κι όμως! Βραβεύτηκε το πλήρωμα του Costa Concordia!

«Ήταν ένα απλό ατύχημα» είπε ο καπετάνιος του Costa Concordia

Το χέρι του… Θεού και ο Σκετίνο! Ελεύθερος ο καπετάνιος του Costa Concordia

Ναυάγιο Costa Concordia: Αποζημίωση 2 εκατ. ευρώ σε 235 γάλλους επιβάτες

Βιβλίο για το ναυάγιο γράφει ο καπετάνιος του Costa Concordia

Ο Σκετίνο έριξε το Costa Concordia στα βράχια γιατί δε φορούσε τα γυαλιά του!

Καταγγελίες σοκ για ναρκωτικά και σκηνικά ακολασίας στο Costa Concordia

Νέο βίντεο απο το Costa Concordia λίγο πριν το ναυάγιο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε