Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Αυτοκτόνησε λόγω της οικονομικής κρίσης 47χρονος επιχειρηματίας

Αυτοκτόνησε λόγω της οικονομικής κρίσης 47χρονος επιχειρηματίας

Ένας 47χρονος επιχειρηματίας από την Κατάνη της Σικελίας αυτοκτόνησε τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς, εξαιτίας της βαριάς κατάθλιψης στην οποία είχε βυθιστεί από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Ο Ρομπέρτο Μαγκανάρο Μαγκανάρο, μαζί με τον αδελφό του, διατηρούσε ένα γνωστό σαλόνι, στο οποίο πωλούσε μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού.

Τους τελευταίους μήνες, όμως, λόγω της ύφεσης οι πωλήσεις του είχαν περιοριστεί στο ένα τρίτο του τζίρου του. Ο Σικελός επιχειρηματίας στην αρχή προσπάθησε να λύσει το πρόβλημα στέλνοντας εκ περιτροπής στο ταμείο ανεργίας τους μισούς υπαλλήλους του. Στην συνέχεια όμως αναγκάστηκε να προχωρήσει σε απολύσεις.

Η κατάσταση προκάλεσε σοκ στον Μαγκανάρο, ο οποίος την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μετά το δείπνο με τους συγγενείς του γύρισε στο σπίτι του και έβαλε τέλος στην ζωή του παίρνοντας μεγάλη δόση βαρβιτουρικών.

«Όταν πεθαίνει ένας πετυχημένος επιχειρηματίας, ο οποίος χαίρει γενικής εκτίμησης, πρέπει να αναρωτηθούμε όλοι τι συμβαίνει» σημείωσε αναφερόμενος στην υπόθεση ο Αντόνιο Μελκιόρε, πρόεδρος της ένωσης καταναλωτών Adoc.

«Χρειάζονται ειδικές πολιτικές στήριξης, αλλά το μόνο που διαπιστώνουμε είναι ότι αυξάνονται συνεχώς οι διάφοροι λογαριασμοί και ιδίως της ηλεκτρικής ενέργειας. Στην Ελλάδα οι αυτοκτονίες έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας. Οι τελευταίες στατιστικές, στην Σικελία, δεν διαφέρουν πολύ από την ελληνική πραγματικότητα» είπε ο Μελκιόρε.

Στην Ιταλία τον περασμένο Δεκέμβριο έβαλαν τέλος στην ζωή τους άλλοι τέσσερις επιχειρηματίες που δεν κατάφερναν να αντιμετωπίσουν την όλο και πιο δυσμενή κατάσταση που είχε διαμορφωθεί λόγω της οικονομικής κρίσης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε