Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Αυτοπυρπολήθηκαν άλλοι δύο Θιβετιανοί

Αυτοπυρπολήθηκαν άλλοι δύο Θιβετιανοί

Δύο Θιβετανοί έγιναν παρανάλωμα του πυρός τη Δευτέρα και σήμερα σε δύο περιφέρειες της βορειοδυτικής Κίνας όπου εκδηλώνεται αυτή την περίοδο μια ισχυρή αμφισβήτηση της κυριαρχίας του Πεκίνου.

Ο Ουανγκσέν Νορμπού, 25 χρόνων, υπέκυψε αφού αυτοπυρπολήθηκε χθες το βράδυ κοντά σε μια θιβετανική μονή της επαρχίας Τσινγκχάι. Με τη χειρονομία αυτή ζήτησε την επιστροφή του Δαλάι Λάμα, αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης Διεθνής Εκστρατεία για το Θιβέτ (ICT).

Ένας άλλος Θιβετανός, ο Τσέρινγκ Ντουντρούπ, αυτοπυρπολήθηκε σήμερα στη Λαμπράνγκ, μια πόλη που βρίσκεται στην επαρχία Γκασνού και είναι γνωστή επειδή φιλοξενεί μια από τις περιφημότερες θιβετανικές μονές της Κίνας, πρόσθεσε η μη κυβερνητική οργάνωση.

Οι δύο θάνατοι αναφέρθηκαν απλώς από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, το οποίο δεν έκανε γνωστό το λόγο της αυτοκτονίας των δύο Θιβετανών.

Οι αυτοπυρπολήσεις Θιβετανών έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ πλησίαζε και στη διάρκεια της διεξαγωγής του συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος, στο τέλος του οποίου, την περασμένη Πέμπτη, η Κίνα απέκτησε νέους ηγέτες.

Πολλοί Θιβετανοί δεν ανέχονται πλέον αυτό που θεωρούν αυξανόμενη κυριαρχία των Χαν, της εθνότητας που αποτελεί την πλειονότητα στην Κίνα, και την καταπίεση της θρησκείας τους και του πολιτισμού τους.

Περισσότεροι από 70 άνθρωποι, οι περισσότεροι βουδιστές μοναχοί, αυτοπυρπολήθηκαν ή επιχείρησαν να αυτοπυρποληθούν από την αρχή του Μαρτίου 2011 στις κινεζικές ζώνες όπου κατοικούν Θιβετανοί.

Διαβάστε

Αυτοπυρπολήθηκε άλλη μία Θιβετιανή

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε