Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Αυτός είναι ο μακελάρης της Τουλούζ – Δεν ξέρουν αν είναι νεκρός ή ζωντανός

Το 24ωρο έχει περάσει προ πολλού. Ο 24χρονος γάλλος αλγερινής καταγωγής, που θεωρείται υπέυθυνος για τις δολοφονίες στο εβραικό σχολείο και είναι ταμπουρωμένος στο σπίτι του από τα ξημερώματα της Τετάρτης, μπορεί και να μην είναι ζωντανός.

Αυτό, τουλάχιστον δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Κλοντ Ζεάν.

Είπε, ότι δεν είναι πλέον βέβαιος ότι ο οχυρωμένος στο σπίτι του στην Τουλούζ Μοχαμέντ Μεράχ είναι ακόμη ζωντανός, καθώς η αστυνομία δεν είχε επαφή μαζί του κατά τη διάρκεια της νύκτας ενώ θεωρεί “περίεργο” το γεγονός ότι δεν ανιχνεύθηκαν κινήσεις εντός του πολιορκημένου διαμερίσματος.

Ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ο ύποπτος θέλει να πεθάνει “με τα όπλα στα χέρια”.

Μέσα στη νύχτα οι ειδικες δυνάμεις και η αστυνομία έκαναν ελεγχόμενες εκρήξεις για εκφοβισμό του δράστη.

Την ίδια ώρα, τόσο ο δικηγόρος του 24χρονου, όσο και αφγανός αξιωματούχος είπαν ότι ο Μοχάμεντ Μεράχ δεν είχε φυλακιστεί στο Αφγανιστάν το 2007.

Νωρίτερα, ο διευθυντής της φυλακής της Κανταχάρ Γκουλάμ Φαρούκ είχε δηλώσει πως ο Μεράχ είχε συλληφθεί από τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας στις 19 Δεκεμβρίου 2007 και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών χρόνων για την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στην επαρχία αυτή του νοτίου Αφγανιστάν.

Όμως το γραφείο του κυβερνήτη της Κανταχάρ ανακοίνωσε πως η πληροφορία αυτή είναι αβάσιμη, σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία. “Οι δυνάμεις ασφαλείας της Κανταχάρ ποτέ δεν συνέλαβαν έναν γάλλο πολίτη με το όνομα Μοχάμεντ Μεράχ”, τόνισε ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη Αχμαντ Τζαουέντ Φαϊσάλ.

Ο δικηγόρος του Μεράχ στη Γαλλία, Κριστιάν Ετελέν επισήμανε πως ο πελάτης του βρισκόταν σε γαλλική φυλακή από τον Δεκέμβριο του 2007 ως τον Σεπτέμβριο του 2009 για ληστεία και συνεπώς ήταν αδύνατον να βρίσκεται στο Αφγανιστάν.

Ο Μεράχ, γάλλος πολίτης αλγερινής καταγωγής, θεωρείται ύποπτος για τις δολοφονίες επτά ανθρώπων βρίσκεται περικυκλωμένος από αστυνομικές δυνάμεις εδώ και 24 ώρες στο σπίτι του στην Τουλούζ.

Ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Ζεάν επισήμανε πως ο ύποπτος βρισκόταν στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν και πως σκότωσε τους επτά ανθρώπους ως αντίποινα για την γαλλική στρατιωτική επέμβαση στο εξωτερικό.

Στο Πακιστάν, αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, είπε πως ο Μεράχ δεν έχει συλληφθεί ποτέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διαψεύδεται η είδηση της σύλληψης του μακελάρη της Τουλούζ – Παιχνίδια των ΜΜΕ ή των πολιτικών;

Αρνήθηκα να κάνω επίθεση αυτοκτονίας στη Γαλλία, όπως ζήτησε η Αλ Κάιντα, λέει ο δολοφόνος της Τουλούζ

ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΘΡΙΛΕΡ ΕΔΩ

Αντίστροφη μέτρηση για την παράδοση του εκτελεστή της Τουλούζ – Άρχισαν ξανά οι διαπραγματεύσεις μετά από διακοπή ωρών

Θρήνος και οργή: 2.000 κόσμος στην κηδεία των θυμάτων της Τουλούζ Έπιασαν τον δολοφόνο της Τουλούζ; – Αστυνομική επιχείρηση σε εξέλιξη

Ο δράστης στην Τουλούζη μπορεί να χτυπήσει ξανά

Τρομοκρατική ενέργεια το μακελειό σε σχολείο στην Τουλούζ;

Ισλαμιστές ή ακροδεξιοί πίσω από τις δολοφονίες στην Τουλούζ;

Μακελειό έξω από σχολείο στην Τουλούζ! – 4 οι νεκροί

Πυροβόλησε “εν ψυχρώ” στο κεφάλι 4 αλεξιπτωτιστές και παραμένει άφαντος

Γαλλία: Ένοπλος σκότωσε στρατιώτες

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε