Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Αυτός ο άνθρωπος θα σημάνει ακόμα και το τέλος του Ερντογάν! Τρέμει η Άγκυρα

Ρεζά Ζαράμπ Ερντογάν

Δυσκολεύουν τα πράγματα για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Κι αυτό, γιατί οι ΗΠΑ κρατούν στα χέρια τους έναν άνθρωπο – κλειδί. Έναν άνθρωπο, ο οποίος ήταν πολύ κοντά στον Ερντογάν και μετά την σύλληψή του από τις αμερικανικές αρχές αποκάλυψε λεπτομέρειες που ίσως και να σημάνουν το τέλος του Προέδρου της Τουρκίας.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Τον λένε Ρεζά Ζαράμπ. Είναι Τουρκο – Ιρανός έμπορος χρυσού και κρατείται από το 2016 στη Νέα Υόρκη με την κατηγορία ότι παρέκαμπτε το εμπάργκο στο Ιράν μέσω τουρκικών τραπεζών. Η σύλληψη του Ρεζά Ζαράμπ έγινε κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στις ΗΠΑ το 2016, όπως και εκείνη τον Μάρτιο του Τούρκου τραπεζίτη Μεχμέτ Χακάν Ατίλα. Και εξόργισαν τον Ερντογάν.

Ο Ρεζά Ζαράμπ, βοηθούσε το Ιράν να διακινεί δισεκατομμύρια δολάρια μέσω λογαριασμών σε τουρκικές τράπεζες και με την ανοχή κυβερνητικών αξιωματούχων της κυβέρνησης Ερντογάν!

Όμως, δεν ήταν μόνο αυτό. Ο άνθρωπος αυτός που θεωρείται ο ταμίας της οικογένειας Ερντογάν, επί των ημερών του τούρκου Προέδρου έβγαλε εκατομμύρια. Και όταν είχε συλληφθεί και στην Τουρκία το 2013 ο Ερντογάν που ήταν τότε πρωθυπουργός είχε κάνει λόγο για συνομωσία.

Τρέμει την 27η Νοεμβρίου ο Ερντογάν

Όλα θα κριθούν στις 27 Νοεμβρίου. Όταν δηλαδή ο Ζαράμπ θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Αν έχει δεχθεί να συνεργαστεί με τους αμερικανούς προκειμένου να αποφύγει τα πολλά χρόνια στη φυλακή, τότε, ο Ερντογάν τρέμει στην σκέψη του τι θα μπορεί να τους αποκαλύψει.

Θα πάρει στο λαιμό του και τον Ερντογάν ή θα την πληρώσουν οι πιο χαμηλά ιστάμενοι; Αν συμβεί κάτι τέτοιο οι αμερικανοί δεν θα διστάσουν να απαγγείλουν κατηγορίες ακόμα και στον ίδιο τον Ερντογάν.

Όλα θα εξαρτηθούν από το τι τον έχει συμβουλεύσει ο δικηγόρος του, ο πασίγνωστος πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ρούντολφ Τζουλιάνι.

Πάντως, αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν τις τελευταίες εβδομάδες ότι μια διαπραγμάτευση σχετικά με την ποινή του υπήρξε μεταξύ της αμερικανικής δικαιοσύνης και του Ζαράμπ με αντάλλαγμα τη συνεργασία του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις