Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Bild: Ο πρόεδρος λέει ψέμματα

Bild: Ο πρόεδρος λέει ψέμματα

Επικρίσεις απο τον γεμανικό τύπο δέχεται και σήμερα ο πρόεδρος της χώρας τον οποίο πιέζουν να παραιτηθεί.

Διάστασεις παίρνει το θέμα με τον γερμανό πρόεδρο, σύμμαχο της Μέρκελ, ο οποίος κατηγορείται οτι άσκησε πιέσεις στην εφημερίδα για να μην δημοσιεύσει ένα ενοχλητικό για τον ίδιο θέμα σχετικά με ένα στεγαστικό δάνειο που είχε πάρει με χαμηλό επιτόκιο.

Σε χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή ο Βουλφ, παραδέχθηκε ότι διέπραξε “ένα σοβαρό λάθος” όταν προσπάθησε να πείσει τον διευθυντή της Bild Κάι Ντίκμαν να μην δημοσιοποιήσει το θέμα. Παρόλα αυτά αρνήθηκε να παραιτηθεί.

Η Bild κατηγορεί το γερμανό πρόεδρο ότι είπε ψέματα και τον κάλεσε να δώσει στην δημοσιότητα το ηχητικό μήνυμα το οποίο είχε αφήσει σε ένα στέλεχός της. Ο Βουλφ δήλωσε ότι απλώς προσπάθησε να καθυστερήσει τη δημοσιοποίηση ενός άρθρου σχετικά με ένα δάνειο ύψους 500.000 ευρώ που έλαβε από τη σύζυγό ενός φίλου του επιχειρηματία με τον οποίο είχε επαγγελματικές σχέσεις όταν ήταν πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας.

“Ο πρόεδρος είπε ότι δεν επιθυμούσε να εμποδίσει τη δημοσιοποίηση των πληροφοριών, προφανώς κατανοούμε διαφορετικά τα πράγματα”, δήλωσε ο διευθυντής σύνταξης της Bild Νικολάους Μπλόμε στο γερμανικό ραδιόφωνο.

Και ο υπόλοιπος γερμανικός Τύπος πάντως σχολιάζει με σκληρό τρόπο τη χθεσινή συνέντευξη του γερμανού προέδρου.

Για την εφημερίδα Suddeutsche Zeitung “το θέμα που τίθεται είναι ποιος μπορεί να ξαναδώσει κύρος στο θώκο του προέδρου. Ο Βουλφ πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρει, όμως αυτή είναι μόνο η δική του άποψη”.

Κάτω από ένα σκίτσο που δείχνει τον Βουλφ να κάθεται σε μία πολυθρόνα που είναι πολύ μεγάλη για εκείνον η Frankfurter Rundschau (Φρανκφούρτερ Ρουντσάου) γράφει: Ο Βουλφ “πρέπει να κάνει περισσότερα από το να γαντζώνεται απλώς στη θέση του”.

Διαβάστε

Παραδέχεται λάθη, αλλά δεν παραιτείται ο Γερμανός πρόεδρος

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε