Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Αποκάλυψη σοκ: Ο Μπρέιβικ είχε σεξουαλικές επαφές με τη μητέρα του;

Φωτογραφία Daily Mail
Φωτογραφία Daily Mail

Η περίεργη, ίσως ακόμη και αιμομικτική αλλά σίγουρα καταπιεστική σχέση του μακελάρη της Νορβηγίας, Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ με τη μητέρα του ίσως είναι η πραγματική αιτία για το μακελειό της 22ας Ιουλίου του 2012 με τους 77 νεκρούς και τους 300 τραυματίες σε Όσλο και Ουτόγια.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει βιβλίο που κυκλοφορεί στη Νορβηγία αναφορικά με το μακελειό που συγκλόνισε τη χώρα και την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Από την πρώτη στιγμή των επιθέσεων στην έδρα της κυβέρνησης στο Όσλο και στο νησί Ουτόγια, όπου διεξαγόταν συνέδριο της νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος, ο Μπρέιβικ υποστήριζε πως έκανε ό,τι έκανε για να δημιουργήσει μια κυρίαρχη άρια νορβηγική φυλή και να προστατέψει τη χώρα από τους Μουσουλμάνους.

Στο βιβλίο «Ένας από εμάς, η ιστορία του Άντερς Μπρέιβικ και η σφαγή στη Νορβηγία» (One Of Us, The Story Of Anders Breivik And The Massacre In Norway), υπάρχει όμως μια σοκαριστική πτυχή της υπόθεσης: ο Μπρέιβικ οδηγήθηκε στη σφαγή 77 αθώων εξαιτίας της καταπιεστικής σχέσης με τη μητέρα του, με τη συγγραφέα να αφήνει υπονοούμενα ακόμη και για αιμομιξία.

Η Βενς Μπέρινγκ «μύησε» τον γιο της στη σεξουαλικότητα από την ηλικία των τεσσάρων ετών και κοιμόταν στο ίδιο κρεββάτι με εκείνον και μάλιστα με τους δυο τους να έχουν «πολύ στενή σωματική επαφή» ανέφεραν ψυχιατρικές αναφορές πριν από τη δίκη του.

Η ίδια η μητέρα του μακελάρη είχε αποκαλύψει στην αστυνομία πως κάποτε, ο γιος της περίπου στα 20 του, της είχε αγοράσει ένα sex toy για να την παρηγορήσει μετά από έναν χωρισμό. Όμως δεν σταμάτησε εκεί. Αργότερα τη ρώτησε και μάλιστα πολλές φορές αν το είχε χρησιμοποιήσει.

Στο βιβλίο, η συγγραφέας Asne Seierstad, τονίζει πως η παράξενη σχέση ανάμεσα στον Μπρέιβικ και τη μητέρα του άρχισε από τη… μήτρα. «Με κλωτσάει λες και θέλει να με βασανίσει» παραπονιόταν εκείνη, που μάλιστα είχε αποκαλύψει ότι είχε σκεφτεί ακόμη και την έκτρωση.

Αργότερα, την είχαν ακούσει να λέει στον μικρό γιο της «εύχομαι να ήσουν νεκρός». Η σχέση τους περιγράφεται ως «ξεκάθαρα παθολογική». Η συγγραφές συνάντησε τον Μπρέιβικ έξι μήνες μετά την καταδίκη του. Περιγράφει πως «ανάμεσα σε άλλα, απεχθανόταν τη μητέρα του» και δεν αποκλείει όσα έκανε να ήταν μια πράξη εκδίκησης. Λίγους μήνες μετά, η μητέρα του μακελάρη πέθανε από καρκίνο του μαστού.

Όταν τον Ιούλιο του 2012 την ενημέρωσαν για το τι είχε κάνει ο γιός της, η Βενς Μπέρινγκ είχε πει ψυχρότατα: πως μπόρεσε να μου το κάνει αυτό; Η Seierstad θεωρεί πως αυτή η φράση της σήμαινε πως ίσως να αισθανόταν υπεύθυνη.

Η μητέρα του Μπρέιβικ είχε βιώσει κι εκείνη μια ανάλογη σχέση με τη δική της μητέρα. Η Βενς Μπέρινγκ έπασχε από παρανοϊκή σχιζοφρένεια, όπως και η μητέρα της, ενώ ο πατέρας του Μπρέιβικ ήταν ένας ψυχρός Νορβηγός διπλωμάτης, που δεν προσέφερε στο γιό του την προστασία που είχε ανάγκη.

Όταν ο Μπρέιβικ ήταν έξι μηνών, η οικογένεια μετακόμισε στην πρεσβεία στο Λονδίνο. Αλλά μετά από έξι μήνες, η κα Μπρέιβικ δεν άντεξε, πήρε τον γιο της και την ετεροθαλή αδερφή του και επέστρεψαν στο Όσλο.

Μάλιστα, κάποτε η μητέρα του αποφάσισε πως δεν μπορούσε να ασχολείται επτά ημέρες την εβδομάδα με τον γιό της. Και τα Σαββατοκύριακα τον άφηνε σε ένα νεαρό ζευγάρι. «Κάποτε, τους ρώτησε αν ο Άντερς μπορούσε περιστασιακά να πιάνει το πέος του άνδρα. Θεωρούσε πως ήταν σημαντικό για τη σεξουαλικότητα του αγοριού», αναφέρει το βιβλίο.

Πηγή: Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε