Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Δανία: Έκρηξη σε πρώην στρατόπεδο με δύο νεκρούς

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στο εσωτερικό ενός πρώην στρατοπέδου της πολιτικής άμυνας στο Αντστ, μια μικρή πόλη στη νότια Δανία, σύμφωνα με την αστυνομία.

“Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι δύο άνθρωποι είναι νεκροί. Μπορεί να υπάρχουν και περισσότεροι”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Χέλε Λάντμπεργκ, εκπρόσωπος της περιφερειακής αστυνομίας της Νότιας Γιουτλάνδης, προσθέτοντας πως η αιτία της έκρηξης δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

Το απόγευμα, 174 οικογένειες που ζουν σε απόσταση 400 μέτρων ή και λιγότερο από τον τόπο της έκρηξης στο Αντστ, κοντά στη μικρή πόλη Βέτζεν, απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους επειδή πυροτεχνήματα “πολύ εκρηκτικά που χρησιμοποιούνται συνήθως από επαγγελματίες πυροτέχνες” βρίσκονταν στο εσωτερικό του στρατοπέδου, δήλωσε η Λάντμπεργκ.

Λόγω του κινδύνου απομακρύνθηκαν επίσης από την περιοχή η αστυνομία και οι πυροσβέστες, ωστόσο τεχνικοί των ενόπλων δυνάμεων, που στάλθηκαν επί τόπου, τους έδωσαν το βράδυ το πράσινο φως για να επιστρέψουν και να συνεχίσουν την έρευνά τους, πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Οι οικογένειες θα πρέπει να περάσουν τη νύχτα σε ένα σχολείο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Δανίας Ritzau, έξι έως οκτώ κτίρια που βρίσκονταν εκεί κοντά υπέστησαν ζημιές από την έκρηξη.

Ο περιφερειακός συντονιστής της Υπηρεσίας διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων, με τον οποίο επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, δήλωσε πως δεν είναι πολύ πιθανό η έκρηξη να οφείλεται σε παλιά πυρομαχικά.

“Είναι πολύ αμφίβολο παλιά πυρομαχικά να προκάλεσαν την έκρηξη, γιατί το στρατόπεδο ήταν εντελώς άδειο όταν πωλήθηκε σε έναν ιδιώτη εδώ και πολλά χρόνια”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ούλριτ Μοσεκγιάερ.

Ο νυν ιδιοκτήτης του στρατοπέδου, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα “Πολιτίκεν”, δήλωσε πως είχε πολλούς ενοικιαστές και πως απαγορευόταν να αποθηκεύουν πυροτεχνήματα στο εσωτερικό του κτιρίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε