Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Δείκτης ευτυχίας για τους βρετανούς πολίτες!

REUTERS
Τον δείκτη ευτυχίας των βρετανών πολιτών σκοπεύει να αρχίσει να μετρά η βρετανική κυβέρνηση…Χαμογελάστε λοιπόν!
Η βρετανική κυβέρνηση πρόκειται να δημιουργήσει έναν «δείκτη ευτυχίας» για να αξιολογεί την ψυχολογική και σωματική ευφορία του πληθυσμού, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Γκάρντιαν, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.
 
Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον πρόκειται να ζητήσει από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής να καταρτίσει ένα μηχανισμό για να καταμετράται η «γενική ευδαιμονία», προσθέτει η ίδια πηγή.
 
«Στόχος είναι να προσφέρεται μία σειρά από νέα δεδομένα, τα οποία θα δημοσιεύονται σε μία υπό διερεύνηση συχνότητα, η οποία θα αξιολογεί την ψυχολογική και σωματική ευφορία του πληθυσμού σε όλη τη Βρετανία», εξηγεί η ίδια πηγή στην εφημερίδα.
 
«Πρόκειται ταυτόχρονα για αντικειμενικούς υπολογισμούς, παράλληλα με μέτρα πιο υποκειμενικά που θα αφορούν την ψυχολογία, ή τις συμπεριφορές».
 
Ο Κάμερον θεωρείται πως επιθυμεί να υπολογίζει τον δείκτη αυτό για τις μελλοντικές του αποφάσεις, ωστόσο κινδυνεύει να λάβει αρνητικά αποτελέσματα «εθνικής κατήφειας» έπειτα από τις πρόσφατες κυβερνητικές εξαγγελίες για δραστικές περικοπές στον δημόσιο τομέα.
 
Ο Καναδάς εξετάζει την πιθανότητα να εισάγει παρόμοια πρωτοβουλία, ενώ και ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί είχε ανακοινώσει το 2009 την πρόθεσή του να χρησιμοποιήσει τον δείκτη ευτυχίας των Γάλλων ως ένδειξη ανάπτυξης.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε