Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Δείτε και το οικολογικό Μουντιάλ !

Δείτε και  το οικολογικό  Μουντιάλ !

Με λεπτομέρειες,   τι σκόραραν οι «ομάδες» του πλανήτη…

Ολοκληρώθηκαν στη Βόννη,  οι προπαρασκευαστικές διαπραγματεύσεις των χωρών του ΟΗΕ για το κλίμα.

Καθώς οι κλιματικές συνομιλίες,  μεταξύ των χωρών του ΟΗΕ,  ολοκληρώθηκαν στη Βόννη, είναι φανερό πως οι ομάδες χρειάζονται ενίσχυση και πιο επιθετικογενή συστήματα, εφόσον θέλουν να σκοράρουν,  στη σωτηρία του πλανήτη,  από τις κλιματικές αλλαγές.

Ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης,  καθηλώθηκε μπροστά από τις οθόνες του,  για το Μουντιάλ, για να παρακολουθήσει τον αγώνα Μεξικό εναντίον Νότιας Αφρικής: δηλαδή οι χώρες στις οποίες θα πραγματοποιηθούν οι δύο κορυφαίες Διεθνείς Διασκέψεις για το Κλίμα τα επόμενα δύο χρόνια.

Στην Κοπεγχάγη, οι προπονητές αποφάσισαν να κάνουν αλλαγή,  τους εαυτούς τους και να μπουν στον αγωνιστικό χώρο με καταστροφικά, δυστυχώς, αποτελέσματα για τις διαπραγματεύσεις.

Δεν υπάρχει ακόμα ένδειξη,  για το πώς θα είναι η μορφή της τελικής συμφωνίας.
 
Οι κυβερνήσεις θα πρέπει άμεσα να αποφασίσουν ,  ότι αυτή θα έχει τη μορφή μιας νομικά δεσμευτικής συμφωνίας και θα πρέπει να το αποφασίσουν,  πριν την τελική Διάσκεψη της χρονιάς,   στο Κανκούν του Μεξικό.

Περιμένουμε πολύ δουλειά ακόμη,  από τις κυβερνήσεις και κυρίως να αξιοποιήσουν τα μεσοδιαστήματα και παράλληλες διαπραγματευτικές διαδικασίες,  προκειμένου να δώσουν σαφείς κατευθύνσεις στους αντιπροσώπους τους.
Μία από αυτές τις διαδικασίες,  θα μπορούσε να είναι η επερχόμενη σύνοδος των χωρών  G20 και η απόφαση να σταματήσουν τις επιδοτήσεις προς τις βρώμικες βιομηχανίες παραγωγής ενέργειας,  από την καύση ορυκτών καυσίμων.

Κάποιες ομάδες, όπως η Σαουδική Αραβία, βρίσκονται συνεχώς σε θέση οφσάιντ και δεν τους έχει καταλογιστεί κανένα πέναλτι έως τώρα.

Οι περισσότερες χώρες του ΟΟΣΑ προσπαθούν να… μεγαλώσουν τα γκολπόστ!

Οι χώρες θα πρέπει να σταματήσουν καταφεύγουν σε «παραθυράκια» (π.χ. μεταφορές δικαιωμάτων ρύπανσης σε μελλοντικές περιόδους) που οδηγούν σε πλασματικές μειώσεις και να προσπαθήσουν να προβούν σε πραγματικές μειώσεις εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου. 

Η ομάδα της ΕE παρουσιάζεται διστακτική στον αγωνιστικό χώρο, ενώ κρατούν τους καλύτερους παίκτες στον πάγκο. Αν οι αρχηγοί της ομάδας,  αναλάμβαναν δράση, θα μπορούσαν να οδηγήσουν τον κόσμο σε νίκη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε