Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Δείτε, μωρό πελαργό με … παντοφλάκια !

Bοηθούν τον  “πελαργο-μικρούλη” να περπατήσει…

Ένα νεογέννητο πελαργό, με σοβαρό πρόβλημα ανάπτυξης στα άκρα, βοήθησε το προσωπικό πάρκου,  στη Βρετανία, φορώντας του μικροσκοπικά παντοφλάκια, που του επιτρέπουν να “στέκεται στο ύψος του”.

Οι εργαζόμενοι στο Paradise Park του Cornwall, έχουν αναλάβει τη φροντίδα του μικρού πελαργού, που γεννήθηκε με δυσμορφία, εξαιτίας της οποίας,  δεν αναπτύχθηκαν σωστά τα άκρα του, φοβούμενοι πως η μητέρα του δε θα μπορέσει ή δε θα θελήσει να τον φροντίσει.

Ο μόλις μίας ίντσας ύψους πελαργός, θα “απολαμβάνει” την προσοχή του προσωπικού, πριν συναντήσει τους άλλους πελαργούς του πάρκου τον Αύγουστο, οπότε και αναμένεται να έχει αποκατασταθεί το πρόβλημά του.

Ο David Woolcock, από το πάρκο, δήλωσε : “Τις πρώτες μέρες του βάζαμε επιδέσμους, ώστε τα ποδαράκια του, που δεν έχουν αναπτυχθεί σωστά να ισιώσουν. Και έτσι έγινε. Τώρα, είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ωστόσο δεν είναι σε κοινή θέα, παρότι κάθε τόσο βγαίνει τη βόλτα του,  για να περπατήσει”.

Ο “Πελαργο-μικρούλης” αναμένεται να ψηλώσει μέσα στους επόμενους λίγους μήνες, φτάνοντας το ύψος των 4 ιντσών, ενώ θα απολαμβάνει μία πλούσια σε πρωτεΐνες δίαιτα, που θα περιλαμβάνει “λαχταριστά” σκουλίκια.

Ο κ. Woolcock προσέθεσε ακόμη, πως η μητέρα του δεν έκανε και τόσο καλή δουλειά στο παρελθόν με τα αυγά της, με αποτέλεσμα να μην εκκολαφτεί κανένα. Έτσι, όταν ξαναγέννησε, το προσωπικό του πάρκου, αποφάσισε να απομακρύνει τα αυγά από τη φωλιά της και να τα περιποιηθεί προσωπικά.

“Είμαστε πανευτυχείς που ένα αυγό κατάφερε να εκκολαφτεί. Κι έτσι είμαστε “full time” μαμάδες για το μικρούλη, τον οποίο ταΐζουμε ανά δύο ώρες και στον οποίο δίνουμε όλη μας την αγάπη και φροντίδα”, είπε ο ίδιος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε