Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Δείτε πως μας… κατασκοπεύουν μέσω κινητών και κοινωνικών δικτύων! (VIDEO)

Δείτε πως μας… κατασκοπεύουν μέσω κινητών και κοινωνικών δικτύων! (VIDEO)

Ένα πρόγραμμα μπορεί να εντοπίζει κάθε μας κίνηση. Ποιους βλέπουμε, πότε, που. Να μας κατασκοπεύει κανονικά δηλαδή. Το video του Guardian είναι άκρως αποκαλυπτικό!

Μέχρι τώρα μπορεί να το είχαμε φανταστεί. Μπορεί να το είχαμε δει και σε κάποια ταινία. Αλλά τώρα ήρθε και στην πραγματική ζωή: ο… μεγάλος αδελφός είναι εδώ για να κατασκοπεύει κάθε μας κίνηση!

Πρόκειται για το πρόγραμμα Riot που έφτιαξε η εταιρεία Raytheon και σύμφωνα με το secnews.gr μπορεί να εντοπίζει τις κινήσεις μας ή ακόμη και να προβλέπει τη μελλοντική συμπεριφορά μας, βάση στοιχείων που συλλέγει από την παρουσία μας στα social media.

Ειδικός της εταιρίας δήλωσε στην εφημερίδα Guardian πως το πρόγραμμα δεν έχει πωληθεί ακόμα αλλά η τεχνολογία του έχει… γίνει γνωστή στην κυβέρνηση των ΗΠΑ!

Στο video του Guardian ο ειδικός εξηγεί πως το Riot συλλέγει πληροφορίες μέσω Facebook, Twitter κι άλλων κοινωνικών δικτύων. Έτσι ξέρει τι κάνει ένας άνθρωπος στη ζωή του, στην καθημερινότητά του, με ποιους βγαίνει, που πηγαίνει… Όλα όσα έχει μοιραστεί μέσω των κοινωνικών δικτύων δηλαδή.

Το πρόγραμμα φτιάχνει ένα είδος διαγράμματος που απεικονίζει τις σχέσεις του ατόμου με άλλα άτομα μέσω Twitter, Facebook ή του Foursquare, μιας εφαρμογής για κινητά που χρησιμοποιείται από 25 εκατομμύρια ανθρώπους και τους ειδοποιεί για το που βρίσκονται οι φίλοι τους, γράφει το secnews.

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟ VIDEO ΤΟΥ GUARDIAN

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε