Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Δείτε βάτραχο … με προβοσκίδα !

Δείτε βάτραχο … με προβοσκίδα !

Επιστήμονες,  ανακάλυψαν ένα άγνωστο είδος,  αμφίβιου…

Ομάδα επιστημόνων ανακάλυψε νέα είδη σε τροπικό δάσος που βρίσκεται στα όρη Foja, στη νήσο της Νέας Γουινέα της Ινδονησίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian.

Σε μια σχετικά ανεξερεύνητη περιοχή της Ινδονησίας, οι επιστήμονες μεταξύ των άλλων, ανακάλυψαν το μικρότερο καγκουρό του κόσμου, ένα βάτραχο με  τεράστια μύτη, ένα μεγάλο μαλλιαρό αρουραίο και ένα είδος σαύρας με κίτρινα μάτια. 

«Την ώρα που πολλά είδη ζώων και φυτών απειλούνται με εξαφάνιση στον πλανήτη, η εν λόγω ανακάλυψη μας κάνει πιο αισιόδοξους» δήλωσε ο διακεκριμένος επιστήμονας Bruce Beehler, ο οποίος συμμετείχε στην αποστολή.

Οι ερευνητές προέρχονταν από επιστημονικούς και περιβαλλοντικούς φορείς (Conservation International, National Geographic), οι οποίοι κατασκήνωσαν στα όρη Foja, στη δυτική πλευρά της νήσου της Νέας Γουινέας.

Η συγκεκριμένη περιοχή δεν έχει εξερευνηθεί επαρκώς μέχρι σήμερα.

Η αποστολή τους ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς βρέθηκαν αντιμέτωποι με τροπικές καταιγίδες και πλημμύρες.

Η ανακάλυψη του σπάνιου βατράχου με τη μακριά μύτη, όπου τον ονόμασαν «Πινόκιο», άφησε έκπληκτους τους επιστήμονες, αφού πρόκειται για ένα άγνωστο είδος αμφίβιου.

Ο «Πινόκιο» εντοπίστηκε από έναν επιστήμονα,  στην κατασκήνωση,  και τον είδε να κάθεται πάνω σε μια σακούλα με ρύζι.
Παρατηρώντας τον, διαπίστωσαν ότι όταν καλούσε τα άλλα ζώα, η μύτη του φούσκωνε και κατευθυνόταν προς τα πάνω και ξεφούσκωνε όταν ήταν σιωπηλός.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε