Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Δέκα νεκροί από επιθέσεις καμικάζι στο Ιρακ

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες σε σειρά επιθέσεων στο δυτικό Ιράκ, όπως δήλωσαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας.

Μεταξύ άλλων ένοπλοι αποπειράθηκαν να καταλάβουν ένα σημαντικό κτίριο των υπηρεσιών ασφαλείας στη Ράμαντι, στην επαρχία Άνμπαρ, κατά τις πηγές αυτές.
Άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας σκότωσαν δύο καμικάζι βομβιστές και τέσσερις ενόπλους στην μάχη για το κτίριο, είπε αξιωματούχος. “Όλοι οι αντάρτες εκδιώχθηκαν από το κτίριο της Διεύθυνσης Ερευνών”, είπε ο Μοχάμεντ Φάθι, εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας στην Άνμπαρ.

Οι επιτιθέμενοι ήθελαν να απελευθερώσουν ανθρώπους που κρατούνταν στο κτίριο, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Άλλοι τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους τρεις αστυνομικοί, σκοτώθηκαν σε πέντε εκρήξεις βομβών με στόχο γραφεία των υπηρεσιών ασφαλείας και των αρχών στην πόλη Ράμαντι, πρόσθεσε. Οι αρχές επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη, που βρίσκεται 110 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας.

Βόρεια της Βαγδάτης τουλάχιστον 12 πολίτες τραυματίστηκαν όταν ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη κοντά σε κτίριο της αστυνομίας, είπαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας. Η επίθεση, στην πόλη Μπάιτζι, προκάλεσε υλικές ζημιές σε κυβερνητικά κτίρια και καταστήματα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν μια ημέρα αφού 61 σιίτες προσκυνητές σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας στη Βασόρα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε