Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Δέκα χιλιάδες άτομα διαδηλώνουν για το φόνο των δύο νεαρών από αστυνομικό

Δέκα χιλιάδες άτομα διαδηλώνουν για το φόνο των δύο νεαρών από αστυνομικό

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο νεαροί ήταν 26 και 29 ετών και ο διαπληκτισμός ξεκίνησε για μία θέση πάρκινγκ.

Περίπου δέκα χιλιάδες Αλβανοί πραγματοποίησαν το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Γκόστιβαρ για τη δολοφονία δύο συμπολιτών τους από αστυνομικό.

Αν και η συγκέντρωση κύλησε ειρηνικά, στο τέλος ορισμένες ομάδες νεαρών σπάσανε με πέτρες και ξύλα προθήκες κτιρίων όπου στεγάζονται δημόσιες υπηρεσίες και καταστήματα.

Το περιστατικό με τη δολοφονία των δύο νεαρών στο Γκόστιβαρ προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τη μεριά της αλβανικής εθνικής κοινότητας στην ΠΓΔΜ.

Ο δράστης, ο οποίος προφυλακίστηκε, υποστήριξε στην απολογία του ότι κατά τον διαπληκτισμό δέχτηκε επίθεση από τέσσερα άτομα και πυροβόλησε ευρισκόμενος σε θέση άμυνας. Από τα πυρά σκοτώθηκαν δύο νεαροί αλβανικής εθνικής καταγωγής.

Τόσο ο δήμος του Γκόστιβαρ, όσο και αλβανικά κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς και πολίτες του Γκόστιβαρ θεώρησαν ότι το περιστατικό έχει και διεθνοτική διάσταση, καθώς ο δράστης είναι Σλαβομακεδόνας και τα θύματα ήταν Αλβανοί, ενώ αμφισβητούν και την εκδοχή ότι ο αστυνομικός βρισκόταν σε αυτοάμυνα όταν πυροβόλησε.

Από την άλλη, η υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα, υποστήριξε ότι το περιστατικό δεν έχει διεθνοτική διάσταση και έκανε έκκληση να μην διαστρεβλώνεται των πραγματικών αιτιών του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νεκροί 26χρονος και 29χρονος για μία θέση πάρκινγκ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε