Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Δεκάδες διαδηλώσεις για τον βιασμό και τη δολοφονία της Lucia Perez

φωτο facebook
φωτο facebook

Οι γυναίκες σε ολόκληρη την Αργεντινή διαδήλωσαν σήμερα για να διαμαρτυρηθούν κατά των περιστατικών σεξιστικής και σεξουαλικής βίας μετά τον βιασμό και την δολοφονία της 16χρονης Lucia Perez σε μια παραλιακή πόλη της χώρας την περασμένη εβδομάδα.

Η οργάνωση Not One Less οργάνωσε τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, που επίσης πραγματοποιούνται και σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπου οι διαδηλωτές εκφράζουν την οργή τους για τον θάνατο της Λουτσία Περές στην Μαρ ντελ Πλάτα.
Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ότι το θέμα της ασφάλειας αντικατέστησε εκείνο του πληθωρισμού ως τη μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών και η υπόθεση Περές προκάλεσε τον αποτροπιασμό και το σοκ των κατοίκων της χώρας, που βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μάστιγα των ναρκωτικών και της βίας που σχετίζεται με αυτά.
Η εισαγγελέας Μαρία Ιζαμπέλ Σάντσες δήλωσε σε δημοσιογράφους την περασμένη εβδομάδα ότι οι δράστες χορήγησαν στην Πέρες κοκαΐνη και κατόπιν το κορίτσι υπέστη «απάνθρωπη σεξουαλική κακοποίηση» που της προκάλεσε καρδιακή ανακοπή.
«Έπλυναν τη σορό και την έντυσαν προκειμένου να το κάνουν να δείχνει ως μια υπόθεση υπερβολικής δόσης» ναρκωτικών ουσιών, πρόσθεσε η αξιωματούχος.
Δύο άνδρες, γνωστοί στις αρχές για πώληση ναρκωτικών έξω από ένα σχολείο, συνελήφθησαν την Κυριακή και κατηγορούνται για τον βιασμό και την δολοφονία της κοπέλας.
Μια γυναίκα σκοτώνεται κάθε 30 ώρες στην Αργεντινή, σύμφωνα με το Μόνιμο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση.
Η κυβέρνηση υπό τον πρόεδρο Μαουρίσιο Μάκρι ανακοίνωσε νέα μέτρα εναντίον των διακινητών ναρκωτικών ουσιών, μεταξύ των οποίων την ανάπτυξη στρατιωτών με στόχο να ενισχύσουν περιοχές όπως το λιμάνι Ροζάριο και την επαρχία του Μπουένος Άιρες, όπου βρίσκεται η Μαρ ντελ Πλάτα.
Η οργάνωση Not One Less κάλεσε τις γυναίκες της χώρας να σταματήσουν να εργάζονται ή να παρακολουθούν τα μαθήματά τους για μία ώρα, από τη 13.00 έως τις 14.00 τοπική ώρα, και πολλές γυναίκες στην Αργεντινή ντύθηκαν στα μαύρα στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε