Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι από πλημμύρες

Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι από πλημμύρες

Τουλάχιστον 32 οι νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις στο Αφγανιστάν. 

Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τις πολυήμερες σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στο Αφγανιστάν στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 30 ανθρώπους, ενώ δεκάδες ακόμη αγνοούνται, είπαν αξιωματούχοι χθες.

Οι πλημμύρες σάρωσαν χωριά και τμήματα της πόλης Σεγτσεράν στην επαρχία Γορ χθες, πλήττοντας δεκάδες σπίτια, δήλωσε ο εκπρόσωπος των αρχών στην επαρχία, Αμπντουλχάι Χατίμπι.

“Ως τώρα μπορώ να επιβεβαιώσω ότι 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες, αλλά ορισμένοι ακόμα αγνοούνται”, είπε ο Χατίμπι. Σύμφωνα με τον ίδιο, καταστράφηκαν εκατοντάδες εκτάρια καλλιεργειών και εκτοπίστηκαν εκατοντάδες κάτοικοι της φτωχής επαρχίας.

Στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν, οι βροχοπτώσεις και το χαλάζι προκάλεσαν πλημμύρες στην επαρχία Μπανταχσάν, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 8 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και περίπου 100 σπίτια να καταστραφούν, είπε αξιωματούχος της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών στην επαρχία στο Γαλλικό Πρακτορείο. “Αυτό το είδος των βροχοπτώσεων και το χαλάζι είναι ασυνήθιστα φαινόμενα αυτή την εποχή του χρόνου, και οι κάτοικοι δεν το περίμεναν”, δήλωσε.

Στο Αφγανιστάν ο χειμώνας ήταν ο βαρύτερος των τελευταίων 15 ετών, με πολλές χιονοπτώσεις και ειδικοί είχαν προειδοποιήσει για πλημμύρες σε περιοχές από όπου περνούν ποτάμια. Τον Μάιο, σε πλημμύρες στην επαρχία Σάρι Πουλ, βόρεια της Γορ, είχαν χάσει τη ζωή τους 50 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε