Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Δεκάδες νεκροί στη Συρία μέσα σε 2 μέρες

Δεκάδες νεκροί στη Συρία μέσα σε 2 μέρες

Βόμβες της πολεμικής αεροπορίας σκόρπισαν το θάνατο. Παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς. Δεκάδες χιλιάδες οι αγνοούμενοι απο την αρχή των συγκρούσεων.

Τουλάχιστον 44 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, από επιδρομή της συριακής πολεμικής αεροπορίας στην Μάαρετ αλ Νούμαν, μια πόλη στη βορειοδυτική Συρία την οποία ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί, ανακοίνωσαν τα σωστικά συνεργεία.
Βομβαρδιστικά της συριακής αεροπορίας έριξαν τουλάχιστον 10 βόμβες στην πόλη αυτή και στα ανατολικά περίχωρά της, όπου αντικαθεστωτικοί πολιορκούν στρατιωτική βάση που εξακολουθεί να ελέγχεται από τον στρατό.
Την ίδια ώρα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει σε νεώτερη ανακοίνωσή του ότι οι άνθρωποι που έχασαν χθες τη ζωή τους από τη βία στη Συρία ανήλθαν σε 140. Από αυτούς 51 είναι πολίτες, 49 στρατιώτες και 40 αντάρτες, πρόσθεσε.

Παράλληλα η μη κυβερνητική οργάνωση Avaaz ανακοίνωσε σήμερα στηριζόμενη σε στοιχεία οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι οι αγνοούμενοι στη Συρία από την έναρξη της σύγκρουσης ανέρχονται σε 28.000 ως 80.000.

“Είναι Σύροι που απήχθησαν στους δρόμους από τις υπηρεσίες ασφαλείας και παραστρατιωτικούς και φέρονται ως ‘αγνοούμενοι'”, σχολίασε η Άλις Τζέι, διευθυντικό στέλεχος της Avaaz.
“Είτε πρόκειται για γυναίκες που κάνουν τα ψώνια τους σε μπακάλικα είτε για αγρότες που προμηθεύονταν καύσιμα, κανένας δεν είναι προστατευμένος. Πρόκειται για μια σκόπιμη στρατηγική για να τρομοκρατηθούν οι οικογένειες και οι κοινότητες”, πρόσθεσε.

“Να μην οδηγηθούμε σε γεγονότα όπως στη Σρεμπρένιτσα”

Την ίδια ώρα η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάι κάλεσε σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να “μιλήσει με μία φωνή” για την περίπτωση της Συρίας, ευχόμενη η απελπιστική κατάσταση να μην οδηγήσει σε μια “Σρεμπρένιτσα” στη χώρα αυτή.
“Οι μνήμες αυτού που συνέβη στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη θα πρέπει να είναι αρκετά νωπές για να μας προειδοποιούν όλους για τον κίνδυνο να αφήσουμε τη Συρία να οδηγηθεί σε έναν ολοκληρωτικό εμφύλιο πόλεμο”, σημείωσε η Πιλάι.
   “Δεν χρειάζεται να υπάρξει κάτι τόσο δραστικό όσο η Σρεμπρένιτσα για να συγκλονιστεί ο κόσμος και να αναλάβει σοβαρή δράση για να σταματήσει αυτού του είδους την σύγκρουση”, σημείωσε η Πιλάι, αναφερόμενη στην σφαγή της Σρεμπρένιτσα το 1995 στη Βοσνία.

Διαβάστε

Άσκηση για την υποδοχή 20.000 προσφύγων από τη Συρία – Κρήτη, Ρόδος τα σημεία υποδοχής

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε