Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Νεκροί και δεκάδες τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ

Νεκροί και δεκάδες τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ

– Για τουλάχιστον 50 τραυματίες κάνουν λόγο οι πληροφορίες
– Το τρένο εκτροχιάστηκε στην περιοχή Άμτρακ, μετέφερε συνολικά 200 άτομα
– Αγωνιώδεις προσπάθειες για τη διάσωση των επιζώντων
– Δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια λέει το FBI

Τρόμος στις ΗΠΑ μετά τον εκτροχιασμό τρένου στην περιοχή Αμτρακ κοντά στη Φιλαδέλφεια.

Το τρένο εκτελούσε το δρομολόγιο Ουάσινγκτον – Νέα Υόρκη, όταν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες βγήκε από τη γραμμή και 10 από τα βαγόνια του εκτροχιάστηκαν.


Οι αρχικές πληροφορίες κάνουν λόγο για 50 τραυματίες, αλλά ο αριθμός δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Στο τρένο επέβαιναν 243 συνολικά άτομα.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν πέντε νεκροί στο πρώτο βαγόνι και τη μηχανή του τρένου.


Στην περιοχή έχουν σπεύσει κλιμάκια του FBI ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τα αμερικανικά ΜΜΕ δεν φαίνεται πως υπάρχουν ενδείξεις τρομοκρατικής ενέργειας.

Ο δήμαρχος της Φιλαδέλφεια, Μάικλ Νούτερ, επιβεβαίωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στο δυστύχημα. Αξιωματούχοι της πυροσβεστικής υπηρεσίας δήλωσαν πως περισσότεροι από 50 άλλοι διακομίστηκαν στα νοσοκομεία της περιοχής και πως έξι από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

“Είναι το απόλυτο καταστροφικό χάος”, δήλωσε ο Νούτερ. “Δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου κάτι παρόμοιο”.

Η Amtrak ανακοίνωσε ότι 238 επιβάτες και πέντε μέλη πληρώματος επέβαιναν στην αμαξοστοιχία αριθμός 188 που εκτροχιάστηκε ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από την Ουάσινγκτον στη Νέα Υόρκη.

Η εταιρία σιδηροδρόμων δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα. Ανακοίνωσε πως οι υπηρεσίες της Amtrak ανεστάλησαν σε ολόκληρο τον σιδηροδρομικό διάδρομο ανάμεσα στη Νέα Υόρκη και στη Φιλαδέλφεια.

“Δεν γνωρίζουμε τι συνέβη εδώ. Δεν γνωρίζουμε γιατί συνέβη αυτό”, δήλωσε ο Νούτερ στους δημοσιογράφους.

Τηλεοπτικά πλάνα που μεταδόθηκαν από το MSNBC έδειξαν δεκάδες διασώστες ανάμεσα στα συντρίμμια του τρένου με φανούς, ενώ βαγόνια ήταν πεσμένα σε σχήμα ζιγκ ζαγκ πάνω στις γραμμές. Φωτογραφίες από το σημείο του δυστυχήματος δείχνουν διασώστες να μεταφέρουν τραυματίες σε φορεία.

Ο Πάτρικ Μέρφι, πρώην μέλος του Κογκρέσου από την Πενσιλβάνια, ο οποίος επέβαινε στο τρένο, δήλωσε στο MSNBC ότι το βαγόνι του αναποδογύρισε αλλά ο ίδιος κατάφερε να γλιτώσει με μικρές αμυχές και μώλωπες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε