Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Τραγικός θάνατος: Ήθελε να σώσει τον γιο του από τη φωτιά – Τον ακινητοποιούσαν με τέιζερ

Τραγικός θάνατος: Ήθελε να σώσει τον γιο του από τη φωτιά – Τον ακινητοποιούσαν με τέιζερ

Το μόνο που ήθελε όσο τίποτα άλλο ήταν να καταφέρει να βγάλει ζωντανό τον 3χρονο θετό γιο του από το φλεγόμενο σπίτι της οικογένειας.

Απελπισμένος, ο Ryan Miller προσπάθησε αρκετές φορές να μπει στο σπίτι. Ενώ οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν με τέιζερ, ο 3χρονος Riley Rieser πέθαινε από τα τραύματά του στη φωτιά που έπληξε το σπίτι τους στις 31 Οκτωβρίου του 2013.

“Ήταν ο καλύτερός μου φίλος. Ήταν ο καλύτερος φίλος όλων. Αν τον είχες συναντήσει, θα τον αγαπούσες. Ήταν η χαρά της ζωής μου. Είχα πάθει υστερία επειδή ήθελα να σώσω τον γιο μου. “, είχε δηλώσει στο Louisiana Press Journal μετά τη φωτιά ο Ryan Miller.

RILEY RIESER

Οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν με τη χρήση τέιζερ τρεις φορές (μία ενώ του είχαν περάσει χειροπέδες), προσπαθώντας να τον αποτρέψουν να ξαναμπεί στο σπίτι.

Ο Ryan Miller υπέβαλε μήνυση για υπερβολές, εξ αμελείας πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας, αδικαιολόγητο θάνατο και παράνομη φυλάκιση.

“Οι αξιωματικοί Jeffrey Salois και William Harrison εμπόδισαν τον Ryan Miller να μπει στο σπίτι και να σώσει τον θετό γιο του με βίαιο τρόπο και κάνοντας επανειλημμένα χρήση τέιζερ”, σημειώνεται στο δικαστικό έγγραφο.

Μαζί με τη σύζυγό του Catherine Miller μηνύουν και τον πρώην ιδιοκτήτη του σπιτιού Louis Houston, καθώς η πυρκαγιά προκλήθηκε από ελαττωματική καλωδίωση.

Η σύζυγός του χαρακτήρισε αστυνομική βαρβαρότητα τη χρήση τέιζερ στον άντρα της, ενώ και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας χαρακτηρίζουν λανθασμένη την απόφαση των αστυνομικών.

“Είναι απλά άκαρδο. Πώς μπόρεσαν να είναι τόσο άκαρδοι; Ενώ όλοι απλά περίμεναν την πυροσβεστική, ποιος αστυνομικός δεν θα προσπαθούσε να σώσει έναν τρίχρονο από ένα φλεγόμενο σπίτι;”, διερωτήθηκε η θεία του πρόωρα χαμένου αγοριού Emily Miller.

EMILY MILLER

Πηγή: Nydailynews

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε