Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Δεν απεργούν τη μέρα που παντρεύεται ο Γουίλιαμ!

ΦΩΤΟ REUTERS

Μπορεί να έχουν πολλά να «χωρίσουν» με την κυβέρνηση, αλλά την ημέρα που ο πρίγκιπας Γουίλιαμ θα παντρεύεται την εκλεκτή της καρδιάς του, Κειτ Μιντλτον, είναι αποφασισμένοι να μην απεργήσουν.

Ο επικεφαλής του μεγαλύτερου εργατικού σωματείου της Βρετανίας, της Unite Union, Λεν Μακλάσκι, ξεκαθάρισε ότι τα πληρώματα καμπίνας της British Airways δεν αναμένεται να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις την περίοδο των πριγκιπικών γάμων.

Η Βρετανία στηρίζει πολλά στο μεγάλο γεγονός της 29ης Απριλίου, καθώς χιλιάδες τουρίστες αναμένεται να κατακλύσουν το Λονδίνο και να… τονώσουν την οικονομία της χώρας.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι τα πληρώματα θα προχωρήσουν σε 9ήμερη απεργία κατά το δεύτερο 15μερο του Απριλίου, σε ημερομηνίες που θα περιλαμβάνουν το Σαββατοκύριακο του Πάσχα και την 29η του μήνα, όταν έχουν προγραμματιστεί οι γάμοι του Γουίλιαμ.

Οι εργαζόμενοι στην British Airways ψηφίζουν αυτήν την περίοδο (η διαδικασία θα λήξει στις 21 Ιανουαρίου) για να αποφασίσουν εάν και πότε θα κατεβούν σε απεργία με αφορμή τις προτεινόμενες περικοπές των μισθών τους αλλά και τη μείωση του προσωπικού στην εταιρεία.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον επιδιώκει να χρησιμοποιήσει μεγάλα γεγονότα όπως οι πριγκιπικοί γάμοι και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2012 για να ενισχύσει την οικονομία της χώρας. Ο Μακλάσκι, πάντως, απέφυγε να αποκλείσει το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Και το σωματείο των μηχανοδηγών ASLEF διέψευσε τις δημοσιογραφικές πληροφορίες περί επικείμενης απεργίας. «Το ερώτημα δεν έχει καν συζητηθεί από τη διοίκηση του σωματείου», αναφέρεται σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του ASLEF.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε