Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Δεν της έδωσαν αναψυκτικό στην πτήση – Πίστευαν ότι το θέλει για όπλο!

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: TWITTER
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: TWITTER

Έντονες επικρίσεις για απίστευτο περιστατικό σε πτήση από το Σικάγο στην Ουάσιγκτονδέχεται η United Airlines.

Όλα ξεκίνησαν από την άρνηση αεροσυνοδού να δώσει σε 31χρονη μουσουλμάνα κλειστό κουτί αναψυκτικού επειδή πίστευε ότι θα το χρησιμοποιήσει για όπλο.


Η Tahera Ahmad ταξίδευε για να συμμετάσχει σε συνέδριο με στόχο την προώθηση του διαλόγου μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

“Λυπάμαι, απλά δεν μπορώ να σας δώσω ένα κλειστό κουτάκι, οπότε δεν έχει Diet Coke για εσάς” ήταν η απάντηση που έλαβε κατά τη διάρκεια της πτήσης όταν ζήτησε ένα κουτάκι αναψυκτικό.

Λίγο αργότερα όμως, στον επιβάτη που καθόταν δίπλα της έδωσαν ένα κλειστό κουτάκι μπίρας, με αποτέλεσμα να ξαναζητήσει ένα κλειστό κουτάκι Diet Coke.

“Δεν είμαστε εξουσιοδοτημένοι να δίνουμε κλειστά κουτάκια στους επιβάτες επειδή μπορεί να τα χρησιμοποιήσουν σαν όπλα στο αεροπλάνο”, ήταν η απάντηση που πήρε.

Ζητώντας από τους υπόλοιπους επιβάτες της πτήσης να στηρίξουν το αίτημά της, δέχτηκε ακόμα χειρότερη μεταχείριση, με έναν άντρα να της λέει “εσείς οι μουσουλμάνοι πρέπει να μάθετε να βγάζετε τον σκασμό”.


Όταν η 31χρονη σχολίασε απορημένη “τι;”, της απάντησε “ναι, ξέρεις πως θα το χρησιμοποιούσες σαν όπλο, οπότε σκάσε”.

Συγκράτησε τα δάκρυά της για να μην προκαλέσει σκηνή, η 31χρονη γυναίκα σοκαρίστηκε από το γεγονός πως κανένας δεν την υποστήριξε και πως οι περισσότεροι επιβάτες απλά κουνούσαν απογοητευμένοι το κεφάλι τους.

Ανέφερε πως έχει πέσει θύμα της ισλαμοφοβίας και σε προηγούμενες περιπτώσεις, σημειώνοντας πως η συμπεριφορά της αεροσυνοδού ήταν απαράδεκτη καθώς τη στοχοποίησε δημόσια ως απειλή για τους επιβάτες”.

“Είναι φρικτό συναίσθημα. Η αεροσυνοδός αναγνώρισε πως ο άνθρωπος που μου φώναξε έκανε λάθος και μου ζήτησε συγγνώμη που το προκάλεσε με τη συμπεριφορά της.

Παραδέχτηκε πως αυτό που έκανε ήταν ανήθικο και πως ο συνεπιβάτης μου δεν έπρεπε να πει τίποτα”.

Εκτός από την αεροσυνοδό, συγγνώμη ζήτησε και ο πιλότος μετά την προσγείωση του αεροσκάφους και την οδήγησε μάλιστα  στο γραφείο εξυπηρέτησης ώστε να υποβάλει καταγγελία.

Όταν έγινε γνωστό το περιστατικό, πολλοί ήταν οι χρήστες των social media που ανέφεραν ότι δεν θα πετάξουν ξανά με την United Airlines και έγραφαν μηνύματα υποστήριξης για την Tahera Ahmad με το #unitedfortahera.

Πηγή: RT

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε