Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

“Δεν είμαστε ούτε πόρνες ούτε showgirl”!

Το σίριαλ “Σίλβιο ο ερωτιάρης” φαίνεται πως συνεχίζεται και οι ιταλίδες περνούν πλέον στην αντεπίθεση. Μέσω ίντερνετ τα βάζουν κανονικά με τον Καβαλιέρε και του φωνάζουν… “Μπάστα”!
∆εν είναι όλες οι γυναίκες στην Ιταλία πόρνες ή showgril, υπογραµµίζουν σε διακήρυξή τους στο ίντερνετ απευθυνόµενες προς τον Μπερλουσκόνι περισσότερες από 2.000 Ιταλίδες – µητέρες και κόρες, πολιτικοί, καλλιτέχνιδες και άλλες.
 
Η εκστρατεία των Ιταλίδων µε τίτλο «Μπάστα!» («Αρκετά!») συντονίζεται από την αριστερή εφηµερίδα «Λ’ Ουνιτά» που πρόσκειται στην κεντροαριστερή αντιπολίτευση. Υπό τον τίτλο «Η εξέγερση των γυναικών», η εφηµερίδα δηµοσίευσε µερικά από τα ονόµατα των 2.000 Ιταλίδων που λένε στον πρωθυπουργό ότι έχουν απαυδήσει µε τις γελοιότητές του. «Υπάρχουν κι άλλες γυναίκες», γράφει στο κύριο άρθρο της, αναφέροντας ονόµατα συνδικαλιστριών, αντιπολιτευόµενων πολιτικών, ηθοποιών, δηµοσιογράφων, αλλά και απλών µητέρων και θυγατέρων. «Υπάρχουν γυναίκες που δεν θεωρούν νίκη το να πάνε στο σπίτι ενός ισχυρού άνδρα και να φύγουν έχοντας κερδίσει όσα ένας φυσιολογικός άνθρωπος κερδίζει µε επτά µήνες δουλειά».
 
Οµως υπάρχει και η άλλη πλευρά. Ο ιταλικός Τύπος δηµοσίευσε χθες αποµαγνητοφωνήσεις υποκλοπών τηλεφωνηµάτων κοριτσιών που δείχνουν πως οι γονείς τους και οι αδελφοί τους τα προέτρεπαν να συµµετάσχουν στα πάρτι του Μπερλουσκόνι. Η «Κοριέρε ντέλα Σέρα» επικαλείται τον αδελφό ενός από τα κορίτσια που συµµετείχαν στα πάρτι στην έπαυλη του Αρκορε, την κατοικία του πρωθυπουργού κοντά στο Μιλάνο, ο οποίος λέει από το τηλέφωνο στην αδελφή του: «Αυτός εδώ [ο Μπερλουσκόνι] µπορεί να λύσει πολλά από τα προβλήµατά µας, της µαµάς, δικά σου και δικά µου». «Ενα σωρό κορίτσια πέρασαν µπροστά από σένα, η Τζάντα, η Ιζαµπέλα, η Κριστίνα, ξύπνα κορίτσι µου!», λέει από το τηλέφωνο ο πατέρας της Μπάρµπαρα Φατζόλι, η οποία συµµετείχε στα πάρτι, σύµφωνα µε την «Κοριέρε».
 
Αναφερόµενη σε µια βραδιά µε τον Μπερλουσκόνι, η µητέρα της Ιρις Μπεράρντι ρωτάει από το τηλέφωνο την κόρη της: «Πόσα σου έδωσε; Πέντε [χιλιάδες ευρώ];» και εκείνη απαντά, «επτά».
 
Η αριστερή «Λα Ρεπούµπλικα» κάνει λόγο για «µια δραµατική και ανησυχητική πραγµατικότητα: αυτή των πατέρων, µητέρων και αδελφών που δίνουν συµβουλές και υποδεικνύουν στις κόρες ή τις αδελφές τους πώς να προσελκύσουν την προσοχή και να γοητεύσουν τον αρχηγό της κυβέρνησης». Η «Λα Στάµπα» καταγγέλλει «τον θλιβερό στρατό» των «γονιών που επιθυµούν να γίνουν πεθερικά του αρχηγού της κυβέρνησης». «Τα ντοκουµέντα της έρευνας για το σκάνδαλο Ρουµπιγκέιτ» είναι «σαν κοινωνιολογική διατριβή και φανερώνουν µια ιταλική οικογένεια ανάµεσα στη φιλοδοξία και την απελπισία», γράφει η «Κοριέρε».
 
Οι εισαγγελείς πιστεύουν ότι έχουν αρκετές αποδείξεις για να απαγγείλουν, χωρίς προκαταρκτική εξέταση, κατηγορίες στον Μπερλουσκόνι ότι πλήρωσε για να κάνει σεξ µε µια ανήλικη πόρνη (την 17χρονη Μαροκινή Καρίµα ελ-Μαχρούκ, γνωστή ως Ρούµπι) και ότι καταχράστηκε τις πρωθυπουργικές εξουσίες του προσπαθώντας να συγκαλύψει το αδίκηµα αυτό. Οσο εξαρτάται απ’ αυτούς, ως το Μάιο µπορεί να βρίσκεται στο εδώλιο. Οµως ο πρωθυπουργός αντεπιτίθεται και δηλώνει πως δεν πρόκειται να καταθέσει στην Εισαγγελία του Μιλάνου. «Οι κοπέλες που ανακρίθηκαν έτυχαν της ίδιας μεταχείρισης µε επικίνδυνους εγκληµατίες, αντιµετωπίστηκαν µε µεθόδους που χρησιµοποιούνται συνήθως σε επιχειρήσεις κατά της Μαφίας.
 
Ηταν µια ασυνήθιστη και βίαιη διαδικασία που παραβιάζει το κράτος δικαίου και δεν µπορεί να µείνει ατιµώρητη», δήλωσε ο Καβαλιέρε. Και οι αναλυτές προσπαθούν να µαντέψουν ποιο µπορεί να είναι το πολιτικό µέλλον του ιταλού πρωθυπουργού. Χθες το πρωί παρουσιάστηκε επισήµως στη Βουλή της Ρώµης η κοινοβουλευτική οµάδα των «Responsabili», «Υπευθύνων».
 
Πρόκειται για 22 βουλευτές προερχόµενους από τον χώρο του µετριοπαθούς Κέντρου, αλλά και της Κεντροαριστεράς, οι οποίοι αποφάσισαν να στηρίξουν την κυβέρνηση «ώστε να µην τεθεί σε κίνδυνο η οικονοµική και πολιτική σταθερότητα της χώρας». Ωστόσο, ακόµη και µετά τις νέες αυτές προσχωρήσεις στο µπερλουσκονικό στρατόπεδο, υπάρχει κίνδυνος να µην εξασφαλίσει η κυβέρνηση τις 316 ψήφους για την πλειοψηφία του 50% συν ένα.
 
Μια καινούργια ιταλική ταινία παρουσιάζει έναν φανταχτερό πολιτικό που λατρεύει το εύκολο σεξ και αντιπαθεί τη δικαιοσύνη, όµως µε το σκάνδαλο πορνείας στο οποίο εµπλέκεται ο πραγµατικός πρωθυπουργός, οι κριτικοί λένε πως η ταινία υστερεί σε σχέση µε την πολιτική πραγµατικότητα. Η κωµωδία µε τίτλο «Qualunquemente» (επίρρηµα κατασκευασµένο από το επώνυµο του ήρωα, Qualunque, που σηµαίνει «συνηθισµένος άνθρωπος», «οποιοσδήποτε») αφορά έναν διεφθαρµένο, χυδαίο επιχειρηµατία από την Καλαβρία. Εχει µόλις επιστρέψει έπειτα από µια περίοδο που ήταν στην παρανοµία και έχει θέσει υποψηφιότητα για δήµαρχος στη γενέτειρά του. Εχοντας γύρω του ηµίγυµνες γυναίκες, ο τύπος αυτός, που ονοµάζεται Τσέτο Λα Κουαλούνκουε, διεξάγει προεκλογική εκστρατεία µε το σύνθηµα «∆εν έχω όνειρο, αλλά µ’ αρέσει το µ…».
 
Εκτός προεκλογικής εκστρατείας, ο Τσέτο κάνει πάρτι µε γυµνόστηθες γυναίκες µέσα σε υδροµασάζ, συναναστρέφεται πόρνες και λέει γεµάτος θαυµασµό σε µια καλλίγραµµη γυναίκα µε µπικίνι: «Χάρη στο υπέροχο σώµα σου, έχεις τα προσόντα για δηµοτική σύµβουλος».
 
«Ο σκηνοθέτης μας διαβεβαιώνει πως είναι µια “πολύ αστεία” ταινία, όµως η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν πολλά πράγµατα για να γελάσεις επειδή η πραγµατικότητα έχει πλέον ξεπεράσει τη φαντασία», γράφει στη «Λα Στάµπα» η κριτικός ταινιών Φούλβια Καπράρα. «Η χυδαία φρίκη στην οθόνη δεν είναι τίποτα σε σύγκριση µ’ αυτά που αναφέρονται στις περιγραφές που διαρρέουν στις εφηµερίδες», προσθέτει. Σύµφωνα µε τον Αλεσάντρο Πινιατιέλο, συντονιστή της Κοµµουνιστικής – Αριστερής Οµοσπονδίας, «σε σύγκριση µε τον Μπερλουσκόνι, ο Τσέτο Λα Κουαλούνκουε είναι ερασιτέχνης».
 
 
Πηγή: “Τα Νέα”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε