Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Δεν είναι φοροφυγάς ο “Κροκοδειλάκιας”

Ο ηθοποιός που έκανε τεράστια καριέρα ως Κροκοδειλάκιας κατηγορήθηκε οτι χρωστούσε στο δημόσιο πάνω από 15 εκατ. δολάρια. Τώρα όμως φαίνεται οτι ήρθε η στιγμή της δικαίωσης.

Ο γνωστός Αυστραλός ηθοποιός Πολ Χόγκαν εξετάζει το ενδεχόμενο να μηνύσει την Αυστραλιανή Υπηρεσία Δίωξης Εγκλήματος (ACC) και να διεκδικήσει εκατομμύρια δολάρια αποζημίωση για την “πολύχρονη και άδικη δίωξή του”.

Την Τρίτη η υπηρεσία ACC αποφάσισε να σταματήσει την δίωξη του Χόγκαν “γιατί οι πιθανότητες καταδίκης του ήταν μηδαμινές”.

Ο δικηγόρος του Χόγκαν είπε πως η δυσφήμιση του πελάτη του ήταν τεράστια.

“Από τη Ρουμανία ως τον Ισημερινό όλα τα μέσα ενημέρωσης τον παρουσίαζαν ως φοροφυγά” σημείωσε ο κ. Άντριου Ρόμπισον.

Οι διαφορές του Χόγκαν με την Αυστραλιανή Εφορία συνεχίζονται αλλά κατά τον κ. Ρόμπισον και “η Εφορία θα πρέπει να ανησυχεί μετά την απόφαση της Υπηρεσίας Δίωξης Εγκλήματος”.

Ο Πολ Χόγκαν αμφισβητεί ότι οφείλει πάνω από 15 εκατομμύρια δολάρια

Οι έρευνες για την υπόθεση Χόγκαν επικεντρώνονται στα φορολογικά μητρώα του ηθοποιού μεταξύ 2002 -2005 όταν σύμφωνα με το αυστραλιανό κράτος διέμενε εκεί, ενώ ισχυριζόταν ότι ήταν άνευ υπηκοότητας, και έπαιρνε εκατομμύρια δολάρια από πνευματικά δικαιώματα και αμοιβές ταινιών. Τα προηγούμενα οκτώ χρόνια ζούσε και πλήρωνε φόρους στις ΗΠΑ.

Ο Χόγκαν (γνωστός για την ερμηνεία του στο φιλμ “Κροκοδειλάκιας”) επιμένει ότι δεν έχει κάνει τίποτε κακό και ότι έχει πληρώσει το μερίδιο που του αναλογεί στην Εφορία. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, “θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τη θέση του με νόμιμα και άλλα μέσα”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε