Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Δεν επιβεβαιώνει η Κύπρος το ρώσικο δάνειο

Δεν επιβεβαιώνει η Κύπρος το ρώσικο δάνειο

Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Βάσος Σιαρλή δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει οποιαδήποτε ενημέρωση αναφορικά με την εξέλιξη στο αίτημα για παροχή δανείου από τη Ρωσία προς την Κύπρο ύψους πέντε δισ. ευρώ.

Ο κ. Σιαρλή, σχολίαζε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», σύμφωνα με το οποίο λήφθηκε απόφαση σε πολιτικό επίπεδο στη Μόσχα για παροχή του δανείου.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι η Μόσχα θα δώσει τα χρήματα σε διαβούλευση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών είπε ότι είχε επικοινωνία με εκπρόσωπο της προεδρίας νωρίς το πρωί και του αναφέρθηκε ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε εξέλιξη για το ρωσικό δάνειο. Επομένως, είπε, δεν μπορώ να επιβεβαιώσω το δημοσίευμα.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οι προσπάθειες συνεχίζονται και ότι το υπουργείο Οικονομικών παρέχει τις πληροφορίες και τα στοιχεία που ζητούνται από τη Μόσχα.

Προσχέδιο μνημονίου με μέτρα από την τρόικα

Ο κ. Σιαρλή επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που θέλουν την τρόικα να έχει υποβάλει προσχέδιο μνημονίου με τα μέτρα, τα οποία πρέπει να ληφθούν προκειμένου να παραχωρηθεί η βοήθεια από τον μηχανισμό στήριξης.

Διευκρίνισε, επίσης, ότι η τρόικα παρέχει περιθώριο δύο- τριών ετών, ώστε η Κύπρος να μπορέσει να κάνει τις διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζονται.

Ο Βάσος Σιαρλή απέρριψε τις επικρίσεις ότι η κυβέρνηση παραμένει αδρανής.

Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι εργαζόμαστε συνεχώς και βρισκόμαστε σε διαρκή διαβούλευση με τις Βρυξέλλες, ενώ παράλληλα συνεχίζουμε το διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους.

Ο κ. Σιαρλή είπε ακόμα ότι χρειάζεται να γίνουν θυσίες από όλους, ώστε σε δύο- τρία χρόνια η Κύπρος να έχει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό.

Πρέπει, πρόσθεσε, να ζούμε με τα δικά μας χρήματα και όχι με δανεικά.

Διαβάστε επίσης :

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε