Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Δεν έχει τέλος η αιματοχυσία στη Συρία – Τουλάχιστον 26 νεκροί μόνο σήμερα

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι δυνάμεις της τάξης άνοιξαν πυρ κατά του πλήθους στη Ντεράα, τραυματίζοντας πολλούς.

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Συρία, οι περισσότεροι στην Ντεράα, στο νότιο τμήμα της χώρας, κοντά στη μεθόριο με την Ιορδανία, δήλωσαν στο Γερμανικό Πρακτορείο ακτιβιστές στη Βηρυτό, ενώ το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε το θάνατο ενός διαδηλωτή στη Δαμασκό από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας.

“Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται 12 λιποτάκτες, οι οποίοι εκτελέστηκαν μπροστά σε ομάδα ανθρώπων στη Ντεράα”, δήλωσε ο Όμαρ Ιντλίμπι, εκπρόσωπος της αντιπολιτευόμενης οργάνωσης Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού.

Στην επαρχία αυτή, περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία στην Ντάελ, ενώ κι άλλες διαδηλώσεις έγιναν στις Γιάσεμ, Ίνχελ, Νιμρ και αλ Χάρα, όπου οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν και εκεί πυρ κατά του κόσμου προκαλώντας τον τραυματισμό διαδηλωτών.

Το παρατηρητήριο ανακοίνωσε επίσης ότι ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε σήμερα από τις δυνάμεις της τάξης κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στη συνοικία Μαζέ της Δαμασκού, κατά την οποία τραυματίστηκαν άλλοι 12, εκ των οποίων πολλοί σοβαρά.

Σήμερα διεξήχθησαν διαδηλώσεις κατά των συριακών αρχών σε διάφορες περιοχές της Δαμασκού, μεταξύ των οποίων οι συνοικίες Καφάρ Σουσέ, Μπαρζέ και Ίσαλ αλ Ουάρντ.

Επίσης πράκτορες της ασφάλειας αναπτύχθηκαν μαζικά στη συνοικία της συριακής πρωτεύουσας Καμπούν, όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε πολλούς δρόμους και οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει την περίμετρο κυβερνητικών κτιρίων, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Διαδηλώσεις έγιναν εξάλλου σε πολλές περιοχές της επαρχίας της Δαμασκού, στη Ντούμα, την Καφάρ Μπάτνα και την Αρτούζ, “παρά τις ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας” που έχουν αναπτυχθεί εκεί, σύμφωνα με το παρατηρητήριο.

Οι αντιπολιτευόμενοι είχαν ζητήσει την πραγματοποίηση μαζικών διαδηλώσεων σήμερα με το σύνθημα: “Παρασκευή της λαϊκής αντίστασης”.

“Να γίνουν παράλληλα οι μεταρρυθμίσεις και η επάνοδος στην ηρεμία”

Την ίδια ώρα ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωνε σήμερα ότι οι πολιτικές μεταρρυθμίσεις και η επάνοδος στην ηρεμία θα πρέπει να γίνουν παράλληλα, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana.

Ο Άσαντ, ο οποίος έκανε τη δήλωση αυτή κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Μαυριτανό πρωθυπουργό Μουλάγε Ουλτ Μοχάμεντ Λάγνταφ, προσέθεσε ότι “η Συρία βρίσκεται στο στόχαστρο διαφόρων μέσων τα οποία έχουν στόχο να σκορπίσουν το χάος”, σύμφωνα με το πρακτορείο.

“Οι πολιτικές μεταρρυθμίσεις που διεξάγονται από το κράτος πρέπει να προχωρήσουν παράλληλα με τα μέτρα που λαμβάνονται για την αποκατάσταση της ασφάλειας και της σταθερότητας και την προστασία των πολιτών”, σημείωσε ο Άσαντ.

Διαβάστε

Συρία: Βομβαρδίζουν Χάμα και Ντεράα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε