Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Δεν φαίνεται να συμφωνούν για τη φορολογία στις τράπεζες οι G8

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Οι χώρες της Ομάδας των G8 δεν έχουν συμφωνήσει στην επιβολή ενός φόρου στις τράπεζες, ενώ κάθε χώρα είναι ελεύθερη να τον επιβάλλει ή όχι, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Καναδά.

Είναι ξεκάθαρο ότι κάθε χώρα από την Ομάδα των 8 που συνεδριάζει αυτό το Σαββατοκύριακο στο Χάντσβιλ του Καναδά, παραμένει “ελεύθερη να προχωρήσει όπως επιθυμεί”, ακολουθώντας το παράδειγμα της Γερμανίας, της Γαλλιας ή της Βρετανίας που είναι υπέρ της επιβολής ενός τέτοιου φόρου. 

Οι χώρες “που δεν χρησιμοποίησαν χρήματα των φορολογούμενών τους ή οι τράπεζες των οποίων δεν χρεοκόπησαν δεν προτίθενται να υιοθετήσουν έναν τέτοιο φόρο”, δήλωσε ο Δημήτρης Σούλας, εκπρόσωπος Τύπου του καναδού πρωθυπουργού Στήβεν Χάρπερ. “Ομως καταλαβαίνουμε απόλυτα ότι οι χώρες που χρησιμοποίησαν δημόσιο χρήμα ή οι τράπεζες των οποίων χρεοκόπησαν θέλουν να επιβάλλουν έναν φόρο στις τράπεζες”, επεσήμανε.

Από την άλλη πλευρά, οι ηγέτες της G8 καταδικάζουν τη Βόρεια Κορέα για τη βύθιση μιας νοτιοκορεατικής κορβέτας το Μάρτιο, σύμφωνα με την τελική ανακοίνωσή τους. “Εκφράζουμε τη λύπη μας για το περιστατικό της 26ης Μαρτίου που προκάλεσε το ναυάγιο του πλοίου Cheonan της Δημοκρατίας της Κορέας και το θάνατο 46 ανθρώπων”, σημειώνουν. 

“Η κοινή πολιτική και στρατιωτική ομάδα έρευνας υπό τη διεύθυνση της Δημοκρατίας της Κορέας με τη συμμετοχή ξένων ειδικών κατέληξε στην ευθύνη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας για το ναυάγιο του Cheonan”, υπενθυμίζουν και καταλήγουν: “Υπό αυτές τις συνθήκες καταδικάζουμε την επίθεση που προκάλεσε το ναυάγιο του Cheonan”,  ζητώντας από τη Βόρεια Κορέα “να απέχει από οποιαδήποτε επίθεση ή οποιαδήποτε εχθρική απειλή” κατά της Νότιας Κορέας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε