Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Δεν ήταν πλαστά τα διαβατήρια των δολοφόνων

Εικόνα από το βίντεο που δείχνει το θύμα να μπαίνει στο ασανσέρ του ξενοδοχείου στο Ντουμπάι. ΦΩΤΟ REUTERS
Εικόνα από το βίντεο που δείχνει το θύμα να μπαίνει στο ασανσέρ του ξενοδοχείου στο Ντουμπάι. ΦΩΤΟ REUTERS

 

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντουμπάι δήλωσε σήμερα ότι τα ευρωπαϊκά διαβατήρια που χρησιμοποιήθηκαν

 

από την ομάδα κρούσης που συμμετείχε στη δολοφονία του στελέχους της Χαμάς στο εμιράτο δεν ήταν πλαστά.
 
Σε δήλωσή του προς την εφημερίδα Al-Bayane ,ο στρατηγός Ντάχι Χαλφάν, υποσχέθηκε επίσης ότι εντός των προσεχών ημερών θα δώσει καινούργια στοιχεία για τη δολοφονία του Μαχμούντ Αλ-Μαμπχούχ, για την οποία οι υποψίες βαρύνουν τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, τη Μοσάντ.
 
“Οι αξιωματικοί των υπηρεσιών μετανάστευσης έχουν εκπαιδευθεί από ευρωπαίους ειδικούς στον τομέα της ασφάλειας για να εντοπίζουν τα πλαστά διαβατήρια. Εφάρμοσαν τις διαδικασίες στο αεροδρόμιο κατά την άφιξη των υπόπτων και δεν διαπίστωσαν πλαστογράφηση”, είπε.
 
Η αστυνομία του Ντουμπάι ανακοίνωσε χθες ότι ένδεκα άτομα εφοδιασμένα με ευρωπαϊκά διαβατήρια (τρεις Ιρλανδοί, έξι Βρετανοί, ένα Γάλλος και ένας Γερμανός) αναζητούνται ως ύποπτα για τη δολοφονία του στελέχους της Χαμάς σε ξενοδοχείο του Ντουμπάι.
 
Σύμφωνα με τον ισραηλινό τύπο, η ομάδα κρούσης σφετερίσθηκε την ταυτότητα τουλάχιστον επτά Ισραηλινών που διατηρούν ξένη υπηκοότητα.
 
Ο στρατηγός Χαλφάν δήλωσε επίσης ότι η αστυνομία του Ντουμπάι πρόκειται να αποκαλύψει “τις προσεχείς ημέρες” νέα στοιχεία για το έγκλημα, εκτός των βιντεοταινιών που προέρχονται από τις κάμερες παρακολούθησης και τις φωτογραφίες των υπόπτων που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.
 
“Αυτά τα νέα στοιχεία θα άρουν κάθε αμφιβολία” για την ταυτότητα των δολοφόνων, είπε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε