Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Δεν καταλαβαίνει τίποτα ο Σίλβιο – Θα κατέβει ξανά στις εκλογές!

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι “θα διεκδικήσει την επανεκλογή του το 2013, αλλά το πραγματικό ζήτημα είναι πώς θα εμφανιστούμε σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση”, δήλωσε ο ιταλός υπουργός Δικαιοσύνης, Αντζελίνο Αλφάνο.

“Δεν θα ήθελα το Pdl (Λαός της Ελευθερίας) και ολόκληρη η κεντροδεξιά να ξεχάσουν την μοναδική τους επιλογή. Τα επόμενα δέκα χρόνια εξαρτώνται από το πώς θα κινηθούμε μέσα στην επόμενη διετία. Ένα κόμμα είναι ένα σύνολο αξιών, αλλά πρώτη απ΄όλες είναι η ενότητα…”, σχολίασε ο Αλφάνο.

Πριν από δύο μέρες, ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε δηλώσει ότι ενδέχεται να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2013, καθώς και ότι επιθυμεί να παίξει παρασκηνιακό ρόλο στο κυβερνών κεντροδεξιό κόμμα.

Σε δηλώσεις του σε μία ομάδα ξένων δημοσιογράφων στη Ρώμη ο 74χρονος πρωθυπουργός είπε ότι θα ολοκληρώσει την τωρινή του θητεία αλλά στη συνέχεια ενδέχεται να μην θέσει ξανά υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία.

Ο Μπερλουσκόνι επεσήμανε ότι μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του να έχει ένα ρόλο “πατρικής φιγούρας” στο κυβερνών κόμμα Λαός της Ελευθερίας (PDL) χωρίς διοικητικές εξουσίες και ανέφερε τον Αλφάνο ως πιθανό διάδοχό του στην ηγεσία του κόμματος.

Σημειώνεται ότι ο ιταλός πρωθυπουργός βρίσκεται ενώπιον της Δικαιοσύνης τόσο για σκάνδαλα που έχουν να κάνουν με φοροδιαφυγή και άλλες παράνομες μεθόδους στη διαχείριση των εταιρειών του, όσο και για το σκάνδαλο με τις ανήλικες πόρνες τις οποιές πλήρωνε για να κάνουν σεξ ο ίδιος και οι καλεσμένοι στα πάρτι του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε