Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Δεν μαζεύεται! Κι άλλοι συνεργάτες του Τραμπ σε… ανοιχτή γραμμή με Μόσχα

Φωτογραφία REUTERS
Φωτογραφία REUTERS

Άλλη δουλειά φαίνεται πως δεν… είχαν οι συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ από το να μιλούν με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στις ΗΠΑ! Οι νέες αποκαλύψεις για μυστικές επαφές με τον Σεργκέι Κίσλιακ έρχονται να ταράξουν ακόμη περισσότερο τα νερά στην Ουάσινγκτον, ενώ ο θόρυβος από το σκάνδαλο Σέσιονς δεν έχει κοπάσει.

Ο Ντόναλντ Τραμπ “κάλυψε” τον υπουργό Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσσιονς μετά την αποκάλυψη πως τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε συναντηθεί με τον πρέσβη της Ρωσίας στις ΗΠΑ. Ήταν η δεύτερη αποκάλυψη για συνάντηση συνεργάτη του Τραμπ με τον Κίσλιακ. Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δεν αποκάλυψε τίποτα για τις συναντήσεις του κατά την ακρόασή του από τη Γερουσία, πριν από τον διορισμό του.

«Ο Τζεφ Σέσιονς είναι ένας έντιμος άνδρας. Δεν είπε τίποτα λαθεμένο. Θα μπορούσε να διατυπώσει την απάντησή του με περισσότερη ακρίβεια, αλλά σαφώς δεν είχε πρόθεση να παραπλανήσει τη Γερουσία», ανέφερε ο Τραμπ σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα. Και κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς, που ζητούν την παραίτησή του, πως υπερβάλλουν και πως ο σάλος δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα κυνήγι μαγισσών.

Και ενώ ο θόρυβος από τις αποκαλύψεις για τον Σέσσιονς δεν έχει κοπάσει, έρχεται ένα νέο δημοσίευμα να ταράξει τα νερά. Σύμφωνα με τη USA Today, τουλάχιστον άλλα δύο στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ παραδέχτηκαν πως συνομίλησαν με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στις ΗΠΑ και μάλιστα στο περιθώριο του εθνικού συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων τον περασμένο Ιούλιο στο Κλίβελαντ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τζ. Ντ. Γκόρντον, επικεφαλής της ομάδας των συμβούλων του Τραμπ για θέματα εθνικής ασφαλείας κατά την προεκλογική εκστρατεία και ο Κάρτερ Πέιτζ, άλλο ένα μέλος της ομάδας των συμβούλων του υποψήφιου προέδρου για θέματα εθνικής ασφαλείας, παραδέχθηκαν ότι συναντήθηκαν με τον Ρώσο πρεσβευτή.

Οι Δημοκρατικοί στο μεταξύ επιμένουν να ζητούν την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης και πλέον ζητούν να διοριστεί και ειδικός εισαγγελέας για να ερευνήσει τις καταγγελίες περί ρωσικής ανάμιξης στην εκστρατεία ενόψει των προεδρικών εκλογών και τις σχέσεις της εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία.

Ο κατάσκοπος

Η Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας των ΗΠΑ εξετάζει, στο μεταξύ, το ενδεχόμενο να πάρει κατάθεση από τον Βρετανό πρώην κατάσκοπο που συγκέντρωσε το υλικό που περιέχεται σε φάκελο, σύμφωνα με τον οποίο η ομάδα που διεξήγαγε την εκστρατεία του ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έχει σχέσεις με τη ρωσική κυβέρνηση.

Επικαλούμενο δύο πηγές που δεν κατονόμασε, το NBC News μετέδωσε ότι η Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει κατάθεση από τον Κρίστοφερ Στιλ, τον άνθρωπο πίσω από τον φάκελο των 35 σελίδων στον οποίο υποστηρίζεται ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έχουν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του Τραμπ με τα οποία θα μπορούσαν να τον εκβιάσουν, ενώ υπονοείται ότι στελέχη της ομάδας του Τραμπ συνεργάστηκαν με τη Ρωσία.

Ο Στιλ είναι πρώην πράκτορας της βρετανικής υπηρεσίας κατασκοπείας, της MI-6. Φέρεται ότι είναι ο συγγραφέας του φακέλου για τον Τραμπ. Πλέον, ο Στιλ έχει εγκαταλείψει την MI-6 και διευθύνει μια ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας και ερευνών, την Orbis Business Intelligence.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε