Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Δεν παραιτείται απο την ηγεσία του κόμματός του ο Ιρλανδός πρωθυπουργός

‘Οπως ανακοίνωσε ο ίδιος, οι συνάδελφοί του θα ψηφίσουν για την θέση του την Τρίτη. Θα τον καταψηφίσει ο υπουργός εξωτερικών.

“Θα υποβάλλουμε μία πρόταση προς ψήφιση στο κόμμα την Τρίτη και θα ενωθούμε πίσω από αυτήν την απόφαση” δήλωσε ο Μπράιαν Κάουεν, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

“Πιστεύω ότι αυτό θα είναι για το καλό της χώρας και για το καλό του κόμματος αυτή τη στιγμή” πρόσθεσε.

Πάντως ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας Μάικλ Μάρτιν δήλωσε ότι θα ψηφίσει κατά της παραμονής του πρωθυπουργού Μπράιαν Κάουεν στην ηγεσία του Fianna Fail.  Ο Ιρλανδός υπουργός ανέφερε στον κ. Κάουεν ότι το Fianna Fail χρειάζεται να αλλάξει ηγέτη πριν από τις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες πιθανότατα θα διεξαχθούν τον Μάρτιο.Πρόσθεσε οτι θα ενδιαφερόταν για την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος, σε περίπτωση που παρουσιαζόταν μία τέτοια θέση.

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις το κόμμα του κ. Κάουεν θα μπορούσε να χάσει τις μισές από τις 74 έδρες που κατέχει στο κοινοβούλιο στις επόμενες εκλογές στην χώρα. Σημειώνεται οτι η δημοτικότητα του Ιρλανδού πρωθυπουργού έχει πέσει σε ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά μετά από την ανακοίνωση του σχεδίου της διεθνούς οικονομικής βοήθειας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε