Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Δεν παραιτείται ο Γιούρι Λουζκόφ

Tα δημοσιεύματα δίνουν και παίρνουν για την παραίτηση από δήμαρχος λόγω κόντρας με το Κρεμλίνο. Όμως ο ίδιος αποφάσισε τελικά να τα…διαψεύσει!

Ο δήμαρχος Μόσχας, Γιούρι Λουζκόφ δήλωσε σήμερα ότι δεν σχεδιάζει να παραιτηθεί παρά τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για πόλεμο με το Κρεμλίνο, ο οποίος θα τον οδηγήσει στην παραίτηση, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφαξ.
 
Υπήρχε έντονη φημολογία ότι ο Λουζκόφ θα παραιτείτο ή θα οδηγείτο σε παραίτηση ίσως και σήμερα το πρωί, κατά την πρώτη ημέρα επιστροφής του από μία εβδομάδα διακοπών στην Αυστρία.
 
“Δεν σχεδιάζω να παραιτηθώ”, μετέδωσε το Ιντερφαξ ότι δήλωσε ο Λουζκόφ.
 
Στη συνέχεια ο Λουζκόφ, χαμογελαστός και αστειευόμενος, παρέστη στην πρώτη επίσημη εκδήλωση με την ιδιότητα του δημάρχου, μία διάσκεψη στη Μόσχα την οποία διοργάνωσε η ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ.
 
Ο Λουζκόφ, δήμαρχος από το 1992 και προβεβλημένο μέλος του κυβερνώντος κόμματος “Ενωμένη Ρωσία”, έχει εμπλακεί σε μία δημόσια αντιπαράθεση με τον πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τον οποίο έβαλε στο στόχαστρό του με κριτική του σε εφημερίδα πριν από τρεις εβδομάδες.
 
Αξιωματούχοι του Κρεμλίνου, που διατήρησαν την ανωνυμία τους, έχουν υπαινιχθεί ότι ο Λουζκόφ πρέπει να παραιτηθεί και τα ελεγχόμενα από το κράτος τηλεοπτικά δίκτυα προβάλλουν προγράμματα που ασκούν δριμεία κριτική στο δήμαρχο.
 
Πολλά ρωσικά μμε επικαλέστηκαν πηγές που ανέφεραν ότι η θητεία του Λουζκόφ, που διατηρεί το αξίωμα τα τελευταία 18 χρόνια, πιθανόν να τερματιστεί σήμερα Δευτέρα ή αύριο Τρίτη.
 
Η θητεία του λήγει τον επόμενο Ιούνιο, αλλά αναλυτές υποστηρίζουν ότι το Κρεμλίνο θέλει να παραιτηθεί νωρίτερα, ώστε ο διάδοχός του να έχει χρόνο να φέρει ψήφους στο κυβερνών κόμμα για τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν αργότερα στο 2011.
 
Σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε στη διάρκεια της προεδρίας του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο δήμαρχος της Μόσχας διορίζεται, δεν εκλέγεται.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε