Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Δεν παραιτείται ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης

Διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης. ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης. ΦΩΤΟ REUTERS
Παρά τις χιλιάδες διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους ζητώντας την παραίτηση του ο ίδιος δηλώνει πως θα μείνει στην εξουσία.

 

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης απέρριψε το αίτημα δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών να παραιτηθεί και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο Αμπίσιτ Βετζατζίβα είπε πως θα παραμείνει στην εξουσία, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού.
 
«Οι διαδηλωτές αξίωναν να παραιτηθώ μέχρι σήμερα το μεσημέρι, αλλά τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού συμφώνησαν ότι το αίτημα αυτό δεν μπορεί να ικανοποιηθεί» είπε ο Βετζατζίβα, σημειώνοντας ότι οι εκλογές πρέπει να διενεργηθούν βάσει συγκεκριμένων κανόνων και σε κλίμα ηρεμίας. “ Πρέπει να ακούσουμε και τις φωνές άλλων ανθρώπων, όχι μόνο όσων διαμαρτύρονται”.
 
Μετά τις παραπάνω δηλώσεις, ο Βετζατζίβα αποχώρησε με ελικόπτερο από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Μπανκγόγκ, όπου βρισκόταν, και οι οποίες βρίσκονται περικυκλωμένες από δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές του πρώην πρωθυπουργού Τάκσιν Σιναουάτρα.
 
Οι διαδηλωτές με τα «κόκκινα πουκάμισα» ζητούν την παραίτηση του Βετζατζίβα και τη διενέργεια εκλογών. Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις ξεκίνησαν την Κυριακή και προς το παρόν δεν έχουν σημειωθεί επεισόδια.
 
Σύμφωνα με το BBC, το μοναδικό περιστατικό βίας καταγράφηκε σε άλλη στρατιωτική βάση και όχι εκεί που βρισκόταν ο Βετζατζίβα, όταν δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν από τη ρήψη χειροβομβίδων. Εκπρόσωπος του Στρατού δήλωσε ότι δεν έχει διευκρινιστεί ποιος ευθύνεται για τη ρίψη τους.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε