Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Δεν τελειώνει η αιματοχυσία στη Συρία – Ακόμη οκτώ νεκροί

Την ώρα που ο ΓΓ του ΟΗΕ καλούσε το συριακό καθεστώς να κάνει κάτι πριν είναι αργά, οι δυνάμεις ασφαλείας του Άσαντ σκότωναν ακόμη 8 διαδηλωτές.

Στέλεχος της αντιπολίτευσης στην επαρχία Χομς δήλωσε στο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ότι πέντε πτώματα βρέθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, καθώς δεν ήταν δυνατή η αναγνώρισή τους.

Τα πτώματα βρέθηκαν μετά τις διαδηλώσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε διάφορες περιοχές της επαρχίας, κατά τις οποίες οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ.

Άλλοι δύο άνθρωποι, εκ των οποίων ένας έφηβος, σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν στην περιοχή Ραστάν στα περίχωρα της πόλης Χομς από τα πυρά του στρατού που βρισκόταν σε κοντινό σημείο ελέγχου, προσέθεσε το Παρατηρητήριο.

“Οι τέσσερις αυτοί άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένας 15χρονος, ετοιμάζονταν να εργαστούν στη βιομηχανική περιοχή όταν ο στρατός άνοιξε πυρ”, σημειώθηκε.

Την ίδια ώρα στο προάστιο Ζαμάλκα της Δαμασκού, οι γονείς ενός νεαρού παρέλαβαν τη σορό του γιου τους, ο οποίος είχε τραυματιστεί και συλληφθεί την Παρασκευή σε αντικυβερνητική διαδήλωση που έγινε στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χάος στη Συρία – Πάνω από 473 νεκροί στις διαδηλώσεις μέχρι τώρα

Κάνει τον καλό ο Άσαντ; Απαγορεύει τη φυλάκιση δημοσιογράφων

Συρία: Χιλιάδες ξανά στους δρόμους – Ακόμη τρεις νεκροί

Τα σκίτσα του ενόχλησαν τον Άσαντ και του έσπασαν τα χέρια!

Ετοιμάζουν κυρώσεις στον Άσαντ αφού πρώτα οι νεκροί ξεπέρασαν τις 2.000

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε