Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Δεν θα αποκαλύπτουν τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις οι… στρατιωτικοί!

Ο πρώην στρατιωτικό Ίαν Φινγκενμπάιτερ συλαμβάνεται τον Νοέμβριο έξω από τον Λευκό Οίκο σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για την κατάργηση του νόμου αυτού. ΦΩΤΟ REUTERS
Στην “πυρά” στέλνει τους ομοφυλόφιλους στρατιωτικούς η Γερουσία αφού δεν ενέκρινε την πρόταση για κατάργηση της πολιτικής σχετικά με τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις…

Η αμερικανική Γερουσία ψήφισε σήμερα κατά της εξέτασης ενός μεγάλου προγράμματος χρηματοδότησης του Πενταγώνου, στο οποίο περιλαμβάνεται και μέτρο για την κατάργηση του νόμου που απαγορεύει στους αμερικανούς στρατιωτικούς να αποκαλύπτουν τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.
 
Με ψήφους 57-40 οι Δημοκρατικοί δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τις 60 ψήφους που χρειάζονταν για να ξεπεράσουν το εμπόδιο των Ρεπουμπλικάνων και να καταργήσουν την 17χρονη πολιτική, που είναι γνωστή ως “μην ρωτάς, μην λες”.
 
Μετά από διαβουλεύσεις που διήρκεσαν αρκετές ημέρες ανάμεσα στους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους, ο ηγέτης των πρώτων Χάρι Ρέιντ αποφάσισε να προχωρήσει σε ψηφοφορία, χωρίς όμως να έχει υπάρξει συμφωνία.
 
“Δοκιμάσαμε κάθε πιθανό τρόπο που θα καθιστούσε δυνατή την πρόοδο στο συγκεκριμένο θέμα”, δήλωσε ο Ρέιντ ενώπιον της Γερουσίας. “Αλλά όταν αρνούνται να συζητήσουν, αναστέλλουν κάθε σωστό τμήμα του νομοσχεδίου το οποίο χρειαζόμαστε επειγόντως”, πρόσθεσε.
 
Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει σημαντικές διατάξεις απαραίτητες για την λειτουργία του Πενταγώνου.
 
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την μεγάλη απογοήτευσή του για την ψηφοφορία στη Γερουσία.
 
“Είμαι πολύ απογοητευμένος από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που εμποδίζει τη Γερουσία να προχωρήσει στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την χρηματοδότηση του Πενταγώνου”, υπογράμμισε ο Ομπάμα, επιρρίπτοντας την ευθύνη σε μια “μειοψηφία βουλευτών”.
 
“Αυτοί ήθελαν να μπλοκάρουν αυτόν τον σημαντικό νόμο, κυρίως γιατί είναι αντίθετοι με την κατάργηση του ‘Μην ρωτάς, μην λες'”, που απαγορεύει από το 1993 στους ομοφυλόφιλους στις ένοπλες δυνάμεις να αποκαλύπτουν τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.
 
Ο αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε την δέσμευσή του για την κατάργηση του νόμου αυτού, στην οποία έχει την στήριξη του υπουργού Άμυνας και του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων.
 
¨Μια μεγάλη πλειοψηφία των Αμερικανών συμφωνεί με τη θέση αυτή”, είπε ακόμα ο Ομπάμα, προσθέτοντας πως “ο νόμος αυτός αποδυναμώνει την εθνική μας ασφάλεια και παραβιάζει τις θεμελιώδεις αρχές της δικαιοσύνης, της ισότητας και της ακεραιότητας”.
 
Τέλος, ο πρόεδρος Ομπάμα τόνισε πως η ψηφοφορία της Πέμπτης δεν σημαίνει το τέλος των προσπαθειών και κάλεσε τη Γερουσία να “επανεξετάσει το σημαντικό νομοσχέδιο μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε