Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Δεν θέλουν να περάσει νέα ψυχιατρική εξέταση ο μακελάρης της Νορβηγίας

Δεν θέλουν να περάσει νέα ψυχιατρική εξέταση ο μακελάρης της Νορβηγίας

Τόσο η εισαγγελία όσο και η υπεράσπιση του Μπράιβικ δεν επιθυμούν νέα ψυχιατρική εξέταση

   Η εισαγγελία και η υπεράσπιση του Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, δράστη της διπλής επίθεσης της 22ας Ιουλίου στο Όσλο ο οποίος έχει ήδη κριθεί πως δεν είναι ποινικά υπεύθυνος για τις πράξεις του, δεν επιθυμούν να υποβληθεί σε νέα ψυχιατρική εξέταση, αντίθετα από τις οικογένειες των θυμάτων.

    Σε επιστολή η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα από το δικαστήριο του Όσλο, οι δικηγόροι του Μπράιβικ επισημαίνουν ότι ο πελάτης τους και εκείνοι είναι αντίθετοι σε μία νέα ψυχιατρική εξέταση. “Έχει ήδη γίνει μία πολύ λεπτομερής ψυχιατρική εξέταση”, δήλωσε ο Βίμπεκε Χάιν Μπέρα.

    Σε μία χωριστή επιστολή, οι δύο εισαγγελείς που έχουν αναλάβει την υπόθεση εκτιμούν επίσης ότι μία νέα ψυχιατρική εξέταση δεν “είναι απαραίτητη”.

    Στις 29 Νοεμβρίου του 2011 δύο ειδικοί ψυχίατροι, τους οποίους όρισε το δικαστήριο του Όσλο, είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Μπράιβικ πάσχει από “σχιζοφρενική παράνοια” και ότι δεν είναι ποινικά υπεύθυνος για τις πράξεις του.

    Αν επιβεβαιωθεί αυτή η γνωμάτευση, ο δράστης της διπλής επίθεσης από την οποία έχασαν τη ζωή τους 77 άνθρωποι, αν καταδικαστεί θα καταλήξει σε ψυχιατρική κλινική και όχι στη φυλακή.

    Οι δικηγόροι των οικογενειών των θυμάτων από την πλευρά τους έχουν ήδη ζητήσει να πραγματοποιηθεί νέα ψυχιατρική εξέταση.

    Παράλληλα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο TV2, οι ψυχίατροι και οι ψυχολόγοι που παρακολουθούν τον Μπράιβικ στη φυλακή δεν έχουν παρατηρήσει σε αυτόν σημάδια της σχιζοφρενικής παράνοιας.

    Το δικαστήριο του Όσλο έχει δώσει διορία μέχρι αύριο Πέμπτη σε όλες τις πλευρές να αποφασίσουν εάν επιθυμούν ή όχι ο Μπράιβικ να υποβληθεί σε νέα εξέταση. Η απόφαση του δικαστηρίου για το θέμα αυτό αναμένεται στα μέσα Ιανουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε