Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Δεν υπάκουσε τον πύργο ελέγχου ο πιλότος

Στρατιώτης του Λιβάνουν κρατάει ένα κομμάτι του αεροπλάνου. ΦΩΤΟ REUTERS
Στρατιώτης του Λιβάνουν κρατάει ένα κομμάτι του αεροπλάνου. ΦΩΤΟ REUTERS

 

Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό και άλλων επιβατών. Δεν έχει βρεθεί ακόμη το μαύρο κουτί. Αγνόησε την τελευταία οδηγία ο πιλότος.

 

Ο πιλότος του αεροπλάνου των Αιθιοπικών Αερογραμμών με 90 επιβαίνοντες που συνετρίβη το πρωί της Δευτέρας στα ανοιχτά του Λιβάνου αγνόησε την τελευταία οδηγία του πύργου ελέγχου. Η οδηγία υποδείκνυε στον πιλότο ποια κατεύθυνση να ακολουθήσει για να αποφύγει μια καταιγίδα δήλωσε ο λιβανέζος υπουργός Αμυνας. 

 
“Μία ηχογραφημένη συνομιλία δείχνει ότι ο πύργος ελέγχου ζήτησε από τον πιλότο να στρίψει για να αποφύγει την καταιγίδα, αλλά το αεροπλάνο πήγε προς την αντίθετη κατεύθυνση”, δήλωσε στην τηλεόραση ο υπουργός Αμυνας Ελίας Μουρ. “Δεν ξέρουμε τι συνέβη, ούτε αν ο πιλότος είχε ακόμα τον έλεγχο του αεροπλάνου”, πρόσθεσε.
 
Το αεροπλάνο τύπου Boeing 737-400 είχε απογειωθεί στις 03:10 το πρωί από το αεροδρόμιο της Βηρυτού με προορισμό την Αιθιοπία. Πέντε λεπτά αργότερα είχε χαθεί από τα ραντάρ. Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί νεκροί από την θάλασσα 24 άνθρωποι ενώ αρκετά συντρίμμια και προσωπικά αντικείμενα επιβατών βγήκαν στην στεριά.

 
Το πρωί άρχισαν ξανά οι έρευνες για εντοπισμό και άλλων σορών επιβατών αλλά και του μαύρου κουτιού. Στις έρευνες παίρνουν μέρος και δύο ελικόπτερα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Συγγενείς των επιβατών δεν έχουν φύγει από την περιοχή όλο το βράδυ περιμένοντας να ξημερώσει για να ξεκινήσουν οι έρευνες.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε