Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Δεν υπάρχει τρομοκρατική απειλή για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ αλλά…

Δεν υπάρχει τρομοκρατική απειλή για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ αλλά…

Μπορεί επισήμως, να μην υπάρχει για την ώρα σοβαρή τρομοκρατική απειλή ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, αλλά το FBI είναι με το… δάχτυλο στη σκανδάλη για παν ενδεχόμενο.

“Προφανέστατα στον κόσμο αυτό μετά την 11η Σεπτεμβρίου, το Σικάγο θεωρείται στόχος για τους τρομοκράτες”, δήλωσε ο πράκτορας Ρος Ράις, ξεκαθαρίζοντας ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σοβαρή τρομοκρατική απειλή. Αλλά καλού κακού βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας.

“Είμαστε μια μεγάλη πόλη. Είμαστε μια πλατφόρμα μεταφορών. Είμαστε μια οικονομική πλατφόρμα και ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θεωρεί το Σικάγο πόλη του”, πρόσθεσε.

Ωστόσο, υπογράμμισε “επί του παρόντος δεν υφίσταται καμιά σοβαρή απειλή κατά της διάσκεψης του ΝΑΤΟ. Θα παραμείνουμε σε συναγερμό προκειμένου ώστε αυτό να μην αλλάξει”.

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων σχεδόν 50 χωρών αναμένονται στις όχθες της λίμνης Μίσιγκαν για τη διάσκεψη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
Οι δυνάμεις της τάξης περιμένουν αρκετές χιλιάδες διαδηλωτές να συγκεντρωθούν στην πόλη για να μετάσχουν σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας κατά του ΝΑΤΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ένταξη των Σκοπίων δεν θα συζητηθεί στη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Έπρεπε να συνοδεύει τον Ολάντ στις ΗΠΑ η σύντροφός του;

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε