Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Δέσμευση Ομπάμα για την ασφάλεια του Ισραήλ, κατά την επίσκεψή του στο Τελ Αβίβ

Δέσμευση Ομπάμα για την ασφάλεια του Ισραήλ, κατά την επίσκεψή του στο Τελ Αβίβ

Την “πάγια δέσμευση” της χώρας του ως προς την ασφάλεια του Ισραήλ, επαναδιατύπωσε ο Μπάρακ Ομπάμα, αμέσως μετά την άφιξή του στο Τελ Αβίβ, για την πρώτη επίσημη επίσκεψη στο εβραϊκό κράτος.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ άρχισε το ταξίδι αυτό στο Ισραήλ δηλώνοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες “είναι περήφανες που είναι ο ισχυρότερος σύμμαχος του Ισραήλ”.

“Βλέπω την επίσκεψη αυτή σαν μια ευκαιρία για να επιβεβαιώσω τον άρρηκτο δεσμό μεταξύ των δύο κρατών μας, για να επαναλάβω την πάγια δέσμευση της Αμερικής ως προς την ασφάλεια του Ισραήλ, να μιλήσω απευθείας με τον ισραηλινό λαό και τους γείτονές σας”, δήλωσε κατά την τελετή υποδοχής του στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ.

“Είμαι πεπεισμένος όταν δηλώνω πως η συμμαχία μας είναι αιώνια, αυτό ισχύει για πάντα”, είπε ο αμερικανός πρόεδρος. “Είμαστε μαζί, αλληλέγγυοι, γιατί η ειρήνη πρέπει να έρθει στους αγίους τόπους. Ακόμη κι αν διακρίνουμε τις δυσκολίες, ποτέ δεν θα χάσουμε το στόχο του οράματος ενός Ισραήλ να υπάρχει εν ειρήνη με τους άραβες γείτονές του”, κυρίως τους Παλαιστίνιους, πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ευχαρίστησε τον Ομπάμα για τη “στήριξή του στο δικαίωμα ύπαρξης του Ισραήλ”, κατά την έναρξη μιας ιστορικής επίσκεψης του αμερικανού προέδρου.

“Σας ευχαριστώ που υποστηρίζετε ξεκάθαρα το δικαίωμα ύπαρξης του Ισραήλ, το κυρίαρχο δικαίωμα του Ισραήλ στην άμυνά του κατά οιασδήποτε απειλής, που στέκεστε στο πλευρό του Ισραήλ αυτή τη στιγμή της ιστορικής αλλαγής στη Μέση Ανατολή”, τόνισε στη σύντομη ομιλία του στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν.
Ο πρόεδρος Πέρες, από την πλευρά του, χαιρέτισε την “ακλόνητη υποστήριξη” του αμερικανού ομολόγου του στο Ισραήλ, όταν τον υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν.

“Σε καιρό ειρήνης, σε καιρό πολέμου, η υποστήριξή σας στο Ισραήλ είναι ακλόνητη”, τόνισε ο Πέρες χαρακτηρίζοντας τον αμερικανό πρόεδρο “εξαίρετο παγκόσμιο ηγέτη”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο Ισραήλ ο Ομπάμα

Ανησυχία στο Λευκό Οίκο για τις εξελίξεις στην Κύπρο

Η αμερικανική Βουλή ψήφισε τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους ως το Σεπτέμβριο

Αδιέξοδο στο Κογκρέσο και κίνδυνος για χιλιάδες απολύσεις – Ετοιμάζουν περικοπές 1,2 τρισ. δολαρίων

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε