Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Δεύτερη πετρελαιοκηλίδα απειλεί τον Κόλπο του Μεξικού

Δεύτερη πετρελαιοκηλίδα απειλεί τον Κόλπο του Μεξικού

Υπάρχει κίνδυνος και για μια δεύτερη πετρελαιοκηλίδα στην περιοχή του Κόλπου του Μεξικού, σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο.

Οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι θα ερευνήσουν τις πληροφορίες του Τύπου, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει και μια δεύτερη διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, που κινδυνεύει να οδηγήσει σε πλήρη καταστροφή της βρετανικής πετρελαϊκής εταιρείας ΒΡ.

Πολλά αμερικανικά μέσα έχουν αναφερθεί σε μια δεύτερη πετρελαιοκηλίδα που ετοιμάζεται να απλωθεί στη θάλασσα από την πλατφόρμα Οσεαν Σαρατόγκα που εκμεταλεύεται η εταιρεία Diamond Offshore. 

Σε ερώτηση του Τύπου για τη νέα αυτή πετρελαιοκηλίδα ο επικεφαλής της αμερικανικής ακτοφυλακής ναύαρχος Θαντ Αλεν ανέφερε ότι “θα πρέπει να συγκεντρώσουμε αναλυτικές πληροφορίες και θα δημοσιοποιήσουμε όλα όσα γνωρίζουμε”.

Νωρίτερα ο αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα, μιλώντας στην εκπομπή του NBC “TODAY”, εμφανίστηκε εκνευρισμένος με την οικολογική καταστροφή που έχει προκαλέσει η πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού.

Ο γενικός διευθυντής της πετρελαϊκής εταιρίας ΒΡ, Τόνι Χάιγουαρντ θα παρουσιαστεί στις 17 Ιουνίου για πρώτη φορά ενώπιον του Κογκρέσου, όπου θα κληθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις μελών υποεπιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων για την οικολογική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού.

Ο Τόνι Χάιγουαρντ είναι ο μοναδικός που έχει κληθεί τη συγκεκριμένη ημέρα ενώπιον της υποεπιτροπής, που διερευνά “το ρόλο της ΒΡ στην έκρηξη της (πλωτής εξέδρας) Deepwater Horizon και στη διαρροή πετρελαίου στη θάλασσα”, όπως ανακοινώθηκε από τα μέλη της υποεπιτροπής.

Τα μέλη της υποεπιτροπής θα συνεδριάσουν δύο μήνες μετά την έκρηξη, που έγινε στις 20 Απριλίου, στην πλωτή εξέδρα άντλησης και προκάλεσε το θάνατο 11 εργαζομένων και την τεράστια πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού.

Ο επικεφαλής της πετρελαϊκής εταιρίας στην Αμερική, Λαμάρ Μακέι, έχει ήδη κληθεί ενώπιον αρκετών επιτροπών των δύο Σωμάτων του Κογκρέσου τον περασμένο μήνα. 

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε