Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Δεύτερη σε προτιμήσεις η Κάρλα – Πρώτη η σύζυγος του Στρος Καν

Μόλις το 32% των ερωτηθέντων προτιμούν πρώτη κυρία της Γαλλίας να παραμείνει η ιταλίδα Μπρούνι..

Αν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας κρινόταν από τη δημοφιλία των πρώτων κυριών, ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η σύζυγός του Κάρλα Μπρούνι θα έχαναν από το ζευγάρι Στρος-Καν, δείχνει μία δημοσκόπηση.

Η 43χρονη Κάρλα Μπρούνι, που παντρεύτηκε τον Σαρκοζί μετά τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές του 2007, χάνει και με μεγάλη διαφορά από την Αν Σινκλέρ, 62 ετών, σύζυγο του σοσιαλιστή Ντομινίκ Στρος-Καν.

Μόλις το 32% των ερωτηθέντων προτιμούν πρώτη κυρία της Γαλλίας να παραμείνει η ιταλίδα Μπρούνι, που εγκατέλειψε τις πασαρέλες για να ασχοληθεί με το τραγούδι, σύμφωνα με δημοσκόπηση του περιοδικού Paris Match, έναντι του 65% που προτιμά την Σινκλέρ, η οποία έχει γεννηθεί στη Νέα Υόρκη και στις δεκαετίες του 1980 και 1990 ήταν γνωστή δημοσιογράφος της τηλεόρασης.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε μεταξύ 10 και 11 Φεβρουαρίου, ο Στρος-Καν θα νικούσε με διαφορά τον Σαρκοζί αν αναμετρώνταν στις προεδρικές εκλογές.

Όταν ρωτήθηκαν ποιον από τους δύο επιθυμούν για πρόεδρο της χώρας, το 64% απάντησε τον Στρος-Καν και μόνο το 33% τον Σαρκοζί, ενώ το 56% επιθυμεί την προεδρία να κερδίσει κεντροαριστερός πολιτικός.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε