Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Δεύτερο καλοκαίρι με καύσωνα στη Ρωσία

Δεύτερο καλοκαίρι με καύσωνα στη Ρωσία

Στη Μόσχα η θερμοκρασία έφτανε τους 33 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας.

Κύμα καύσωνα πλήττει και φέτος το καλοκαίρι τη Ρωσία, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς στο νότιο τμήμα της χώρας και τους 30 ως την Αρκτική, ενώ πυρκαγιές καταστρέφουν εκ νέου χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης μετά την τεράστια καταστροφή που είχαν προκαλέσει το περσινό καλοκαίρι, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Σύμφωνα με τη ρωσική μετεωρολογική υπηρεσία, η θερμοκρασία έχει αγγίξει τους 42 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές της νότιας Ρωσίας, όπως το Σάρατοφ και τους 40 βαθμούς στη Σαμάρα κατά μήκος του Βόλγα.

“Η θερμοκρασία ανέβηκε εξάλλου στις 26 Ιουλίου σε επίπεδα ρεκόρ” στις περιοχές του βορρά, προσέθεσε η μετεωρολογική υπηρεσία, σημειώνοντας ότι στην περιοχή του Αρχανγκέλσκ, στη Λευκή Θάλασσα, έφτασε τους 33,2 βαθμούς.

Εξάλλου οι πυρκαγιές που μαίνονται από την άνοιξη συνεχίζουν τώρα να καταστρέφουν χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης στη χώρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων, 220 εστίες πυρκαγιάς εξακολουθούν σήμερα να είναι ενεργές σε περισσότερα από συνολικά 180.000 στρέμματα δασικής έκτασης, ιδιαίτερα στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

Κύμα καύσωνα και ξηρασίας είχε πλήξει και το περσινό καλοκαίρι τη Ρωσία, αναγκάζοντας τη χώρα να απαγορεύσει τις εξαγωγές σιτηρών, ενώ 11.000 επιπλέον θάνατοι είχαν καταγραφεί σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά στη Μόσχα σε περίοδο δύο μηνών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε