Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Δεύτερο μήνυμα μπιν Λάντεν μέσα σε 24 ώρες

Ο αρχηγός της Αλ Κάιντα επανέλαβε την έκκληση για την παροχή βοήθειας στους πλημμυροπαθείς του Πακιστάν με δεύτερο  ηχητικό μήνυμά του, σύμφωνα με αμερικανικό οργανισμό που παρακολουθεί το περιεχόμενο ισλαμιστικών ιστοσελίδων.

Υπό τον τίτλο “Βοηθήστε τα αδέλφια σας στο Πακιστάν”, ο αρχηγός της Αλ Κάιντα επαναλαμβάνει τα όσα ανέφερε στο χθεσινό του μήνυμα και επικρίνει τις αραβικές χώρες, αλλά και άλλες ισχυρές μουσουλμανικές χώρες, όπως την Τουρκία και τη Μαλαισία, επειδή δεν ανταποκρίθηκαν με τη θέρμη που έπρεπε στις ανάγκες των πακιστανών πλημμυροπαθών.

“Η ανταπόκριση δεν ήταν ανάλογη με το μέγεθος της καταστροφής”, αναφέρει στο μήνυμά του ο Οσάμα μπιν Λάντεν, προσθέτοντας ότι κανένας ηγέτης αραβικής ή μουσουλμανικής χώρας δεν μπήκε στον κόπο να επισκεφθεί το Πακιστάν για να διαπιστώσει το μέγεθος των καταστροφών, τις οποίες χαρακτηρίζει ως τις μεγαλύτερες “του αιώνα”. Ο αρχηγός της Αλ Κάιντα αναφέρει επίσης ότι ο πετρελαϊκός πλούτος της αραβικής χερσονήσου “ανήκει σε όλους τους μουσουλμάνους” και θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί για να σταλεί βοήθεια στο Πακιστάν.

Το νέο ηχογραφημένο μήνυμα του Οσάμα μπιν Λάντεν έχει διάρκεια 13 λεπτών.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, 21 εκατομμύρια άτομα επλήγησαν από τις πλημμύρες στο Πακιστάν και από αυτά, τα 12 εκατομμύρια έχουν άμεση ανάγκη βοήθειας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε